Moderatörün son düzenlenenleri:
İşte bana yeterli değil. İlerde Bando yönetmeni (Askeri Bando Muallimi) olabirsem, ozaman elbette notaları gerektirir eseri icrâ etmek için.Bende şimdi müzeyede bölümünde Osmanlı Donanması Marşı'nın kapağını gördüm.Dört sayfa nota bilgisi var.Benim için bu marşın kapağı yeterli.En alttaki Oreste yazısını da gördüm.
Evet güzel olur. Ven de tam bu iki kitapları almak istiyordum. Henüz beceremedim.Müzik bilimci Ethem Ruhi Üngör'ün Türk Marşları adlı bir kitabı var.Marşları konu alan Marş Araştırmacısı;Bu kitapta Emine Şayan Hanım'ın bestelediği Marş, notası ile birlikte gözüküyor ;Bu bilgiye Google books aramasında Pars Tuglacı'nın Mehterhaneden Bandoya adlı kitabından ulaştım.Kütüphanede bu iki kitaba da bakıp notaları arşive yollayacağım.
Evet, ozaman benceye sadece yayınlamış. Bilgi için teşekkür ederim.Marş Araştırmacısının dikkatine! Mehterhaneden Bandoya adlı kitabın 130.sayfasında verilen Marş kapağı, PDF sini yolladığınız Oresti Çalapatani'ye ait Osmanlı Donanması Marş kapağı ile aynı.Ancak marşın bestecisinin Dikran Çuhacıyan olduğu belirtilmiş.Marşın altında yazan bilgiyi aynen aktarıyorum."Çuhacıyan'nın bestelediği "Osmanlı Filosunun Muzafferiyet Marşı"nın İstanbul'da basılan nota kapağı.The cover of the March of the Glory of the Ottoman Fleet composed bu Chouhadjian ABD puplished in Istanbul.Bu durumda bu eserin Oreste Tsapalatinis'in (Çalapatani) bestesi olup olmadığını tekrar tartıp gözden geçirmek gerek.Bu eserin üstündeki eski yazıyı okumak gerekir.Oresti Tsapalatinis belki de bu eserin nota yayımcısı olabilir diye düşündüm.Bilgilerin sağlamasını yeniden yapmak gerekir.
Armonize ttiğini sanmiyorum, çünki Sinanian armoni biliyordu bildiğim kadarıyla. Benim onun yazmiş olduğunun eserlerin hep armonili olduğunu tespit ettim. Muhtamelen ozaman yayınlamış olabilir.Oresti Çalapatani Osmanlı Donanma Marşını yazmış veya armonize etmiş ya da yayınlamış olabilir ; Bunları anlayabilmek için ise Marşın notasını bulmak gerekir.Bilgiler için teşekkür ederim.
nereye gönderiyorsunuz?Buraya atın bana da gönderebilirsiniz. yani sizin gönderecek olduğunuz belgeler neticede 1GB değil.Merhaba Divan Makamı ve Marş Araştırmacısı;Ragıp Mahmut Gazimihal'in (Kösemihal)Türkiye ve Avrupa Musiki Münasebetleri adlı kitabını arşivinize yolluyorum.Nadir bulunan ve olağanüstü bir kaynak doğrusu.
Ben Oresti Çalapatani'nin öğrencisiyim.Şu an 73 yaşımdayım.metin.doganay@gmail.com aEvet Oreste Tsalapatanis diye biliyorum. Yunancada : "Ορεστης Τσαλαπατανης" (Orestis Tsalapatanis).
ismini yunancadan ararsanız birkaç farklı eserlere daha rastliyabilirsiniz.
Üstelik çoksesli Marş yazma tarzı klasik Osmanlı modeli çok sesli Musikisine, yani 19/20. Asır dönemi Osmanlı marşları tarzı.
Onun Osmanlı Donanması Marşı ("Gloire A La Flotte Ottomane Marche") Eserini arıyorum. Neyazıkki bumamadım daha.
ya "dosya ekle" tarafından yada bir resim sembolu var oradan tıklayıp resimi seçmeniz lazım.Fotoğrafı bu sayfaya nasıl yollayacağım? Yardımcı olur musunuz?
Fotoğrafı bu sayfaya nasıl yollayacağım? Yardımcı olur musunuz?
Yok, öyle bir durum. Tam aksine, tezler zâten herkese açık olmalıdır (bir müddet sonra). Ama tabii Türkiye'deki tezler genelde "araklama" olduğundan, kimse bunların kullanılmasını/görülmesini istemiyor kendi durumları ortaya çıkmaması için. Tabii genel olarak böyle düşünüyorum. Yâni sonuç olarak elbette tezleri kullanacağız, bundan daha doğal bir şey olamaz. Biri bir araştırma yapmış, bizde onu değerlendiriyoruz. Kimsenin araştırmasını biz yazdık demiyoruz sonuçta .Bu tezleri paylaşarak bir yordam hatası işlemediğimi düşünüyorum;İlkesel bir yordam kusuru varsa lütfen uyarınız