Tabii fikir olarak güzel bir fikir ancak üç bin bestekâr var, kimler hangi çalgılar ile müziklerini meşk ettiklerini bilmemiz bayağı zor. Bilindiklere göre ayırsak bile, bilinmedikler çok olacağından liste eksik kalır. Teknik olarak bunu yapabiliriz (yani sitenin sistemi buna el veriyor) ama dediğim gibi ama bilgisizlikten dolayı ne kadar verimli olur bilemiyorum. Tabii ayrıca zaman olur böyle bir işlem. Yine de aklımda bulunduracağım bu öneriyi, teşekkürler.birde eger zamana yayarak mi olur bilmiyorum belki zordur acaba bestekarlari ayrica ilgilendigi alete gore siniflandirabilirmisiniz bu gelistirici olur .
Kaynak bölümü derken tam olarak nasıl bir şey düşünmüştünüz? Burada olan bütün PDFlerin kaynağını belirtildi.birde kaynak bolumu acsaniz insanlar kaynalarin pdflerini paylasabilse internetten ugras ugras vakit kaybediyoruz. burada yoksa internette de yoktur diyebilelim.tesekkur ederim allah muvaffak etsin
Yâni anladığım kadarıyla eserler (nota) dışında, müzik ile ilgili diğer eserlerin de bir bilgi bankası olmasını istediğiniz. Doğru mu anladım?edvar turu metod turu seyler icin tum eski kaynaklari kapsayan bi istek .musiki ile tedaviyi ,tıbbı iceren ,astroloji vs iceren.
Maalesef o eser bizde mevcut değil."Neden Saçların Beyazlamış Arkadaş" (Rast) ekleyebilir misiniz?
Bu eserin birden fazla versiyonu var; ancak Kantemiroğlu'nun Edvârından gelen sitede mevcut. Her zamanki gibi eser adı güfte sahibine yazılmış maalesef. Yeterince net değilse bende Edvâr'ın hem Owen Wright, hem de Yalçın Tura tarafından yazılmış notaları var, size gönderebilirim.Elci Pesrevi 3 Faks - Institut für Musikforschung
Almanlarda olan nota bizde yok.. hic bir yerde bulamadim.. bizdekiler notalari evlerine hapsedip birde yanlis yunlus yazmislar.. lanet olsun diyorum baska da birsey demiorum
Tesekkur ederim evet varmis.. yoktan yere zahmet verdim. Eseri indirmeyi becerememisimde baska eser sanmistim bu notayi..Bu eserin birden fazla versiyonu var; ancak Kantemiroğlu'nun Edvârından gelen sitede mevcut. Her zamanki gibi eser adı güfte sahibine yazılmış maalesef. Yeterince net değilse bende Edvâr'ın hem Owen Wright, hem de Yalçın Tura tarafından yazılmış notaları var, size gönderebilirim.