Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Tabii ki öncelikle böyle bir işte yardımcı olacağınız için teşekkür ederim.

Bu kaynak bölümü meselesi kesinlikle gelecek olan bir şeydi, onun için de çalışmalar var. Bir bölüm açmak 1 dakîka, o sorun değil.

Bölümü de açmış bulunuyorum: Kütüphâne

Ancak ben tabii bu işin derli toplu, sistematik bir şekilde yürütülmesini istediğimden, yeni bir sistem ile bu işe girişmek istiyordum. O sistem ancak 2-4 ay içerisinde gelecek. O kadar beklemeye gerek yok artık. Bekleyeceğimize şimdiden bölümü açıyorum. Siz kaynak ekleyebilirsiniz bundan sonra.

Mümkün olursa her kaynağın tek bir konusu olsun, yâni tek tek her kaynağa özel bir konu. Bu şekilde sınıflandırma ve arşivlendirme yapabileceğiz. Yoksa bugün yüklediklerinizi yârın kimse bulamayacaktır. Nasıl nota ararken bir sistem var arkasında, nasıl bir kayıt ararken bir sistem var arkasında, bu kaynak belgeler için de bir sistem olması gerekir. Onun dizaynını henüz yapmadım, yeni sistem ile yapacak idim. Kolaylık olması bakımından her kaynağın tek bir konusu olursa güzel olur. Yâni 100 tâne pdf dosyasını 1 konuya eklemeyin, 100 tâne ayrı konu olsun.

Siz elinizdekileri rahatça ekleyebilirsiniz. Yavaş yaavş bir yerden başlamak gerekir ve sonradan onları sınıflandıracağız. Örnek olarak "kitap, makâle, el yazması, defter, resim, gazete, vs." gibi sınıflandırmalar, sonra da içerik olarak meselâ "nazariyat, biyografi, anı, köşe yazısı, vs." gibi. Sonra çalgılar ile ilgili olan kaynaklar, meselâ metotlar falan. Bunların hepsi sınıf sınıf olmalı ki gelen aradığına göre bulabilsin istediğini. Benim amacım bu yâni.

Tekrardan teşekkür ederim. Bu kaynakların zâten internette mevcut olmaları önemli değil. Önemli olan bir yerde hepsini buluşturmak, çünkü hepsi şu an dağınık bir vaziyetteler. Biz de burada hepsini herkes adına toplamak istiyoruz, öncülüğünü yaptığınız için Allah sizden râzı olsun @arif .
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Estagfirullah daha denemedim beceremem belkiD:bu tur kolayliklari saglamak boynumuzun borcu
Beceremeyecek bir durum yok, aynen burada konu açtığınız gibi bir konu açarsınız bir tık ile, başlık girersiniz, pdf dosyasını çekersiniz editöre ve varsa bilgileri yazarsınız editöre. Bu kadar, normal bir mesaj.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Olur tabide buraya edvarlari yani ayni siniftan olan seyleri koyuyorum zaten toplu halde tek yer edvarlar. Ama nasil osterseniz oyle yaparim
Teşekkürler, tek tek konu daha iyi, daha düzenli. Yoksa bir konunun içinde diğer edvarlar kaybolur. Her edvarın ayrı konusu olursa, her edvar ayrı konuşulabilir.

Yuksek boyutlular yuklenmiyor 20 mb ornegin
Üst limiti 16 MB yapmıştım. 20 mb'den büyük şeyler var mı? Ona göre bir ayarlama yapayım.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Sistemde değişikliğe gittim. Artık dilediğiniz kaynağ Müzik Sohbetleri adlı bölümümüzde paylaşabilirsiniz ve uygun bulduğunuz önekleri koyup ne tür bir kaynak olduğunu belirtebilirsiniz.
Örnek olarak en son yaptığınız paylaşımlar üniversite tezleriydi ve ona göre önek koyuldu. Birden fazla önek de koyabilirsiniz. Teşekkürler.
 
Üst Alt