Tabii ki öncelikle böyle bir işte yardımcı olacağınız için teşekkür ederim.
Bu kaynak bölümü meselesi kesinlikle gelecek olan bir şeydi, onun için de çalışmalar var. Bir bölüm açmak 1 dakîka, o sorun değil.
Bölümü de açmış bulunuyorum:
Kütüphâne
Ancak ben tabii bu işin derli toplu, sistematik bir şekilde yürütülmesini istediğimden, yeni bir sistem ile bu işe girişmek istiyordum. O sistem ancak 2-4 ay içerisinde gelecek. O kadar beklemeye gerek yok artık. Bekleyeceğimize şimdiden bölümü açıyorum. Siz kaynak ekleyebilirsiniz bundan sonra.
Mümkün olursa her kaynağın tek bir konusu olsun, yâni tek tek her kaynağa özel bir konu. Bu şekilde sınıflandırma ve arşivlendirme yapabileceğiz. Yoksa bugün yüklediklerinizi yârın kimse bulamayacaktır. Nasıl nota ararken bir sistem var arkasında, nasıl bir kayıt ararken bir sistem var arkasında, bu kaynak belgeler için de bir sistem olması gerekir. Onun dizaynını henüz yapmadım, yeni sistem ile yapacak idim. Kolaylık olması bakımından her kaynağın tek bir konusu olursa güzel olur. Yâni 100 tâne pdf dosyasını 1 konuya eklemeyin, 100 tâne ayrı konu olsun.
Siz elinizdekileri rahatça ekleyebilirsiniz. Yavaş yaavş bir yerden başlamak gerekir ve sonradan onları sınıflandıracağız. Örnek olarak "kitap, makâle, el yazması, defter, resim, gazete, vs." gibi sınıflandırmalar, sonra da içerik olarak meselâ "nazariyat, biyografi, anı, köşe yazısı, vs." gibi. Sonra çalgılar ile ilgili olan kaynaklar, meselâ metotlar falan. Bunların hepsi sınıf sınıf olmalı ki gelen aradığına göre bulabilsin istediğini. Benim amacım bu yâni.
Tekrardan teşekkür ederim. Bu kaynakların zâten internette mevcut olmaları önemli değil. Önemli olan bir yerde hepsini buluşturmak, çünkü hepsi şu an dağınık bir vaziyetteler. Biz de burada hepsini herkes adına toplamak istiyoruz, öncülüğünü yaptığınız için Allah sizden râzı olsun
@arif .