Mustafa, bu eklediğin bilgiler çok önemli, teşekkürler.Konunun ismini Suzinak Faslı (Şamlı Selim No: 99) olarak değiştirdim.
:
iki nokta karakterini kullanmayalım. Nedeni ise iki nokta karakteri özellikle Windows işletimli sistemler için dosya adlarında kullanılamıyorlar. Bizde otomatik olarak başlıktan PDF dosyalarına isim aktardığımız için, en iyisi çift noktayı kullanmayalım dosya adlarına geçmesin diye. Gerçi sistem otomatik olarak onu dosyaya aktarmıyor (önlemini almıştım) ancak uyuşmazlık olduğu için sen yine de kullanma.< (less than)
> (greater than)
: (colon)
" (double quote)
/ (forward slash)
\ (backslash)
| (vertical bar or pipe)
? (question mark)
* (asterisk)
?
de kullanmıyorum. Mesela bestekârı tam belli değil ve Ahmet Efendi (?) şeklinde koymuyorum başlığa. Çünkü başlık dediğim gibi PDF dosya isimlerine gidiyor ve dosya isimlerinde ?
işâreti yasak Windows için.En sevdiğim karakterlerden ( | ) birisi de yasak :/Mustafa, bu eklediğin bilgiler çok önemli, teşekkürler.
Bir ricâda bulunmak istiyorum. Başlıklarda:
iki nokta karakterini kullanmayalım. Nedeni ise iki nokta karakteri özellikle Windows işletimli sistemler için dosya adlarında kullanılamıyorlar. Bizde otomatik olarak başlıktan PDF dosyalarına isim aktardığımız için, en iyisi çift noktayı kullanmayalım dosya adlarına geçmesin diye. Gerçi sistem otomatik olarak onu dosyaya aktarmıyor (önlemini almıştım) ancak uyuşmazlık olduğu için sen yine de kullanma.
Diğer geçersiz karakterler şöyle:
Kod:< (less than) > (greater than) : (colon) " (double quote) / (forward slash) \ (backslash) | (vertical bar or pipe) ? (question mark) * (asterisk)
Aynen, aynı sıkıntıyı ben de çektim. Ben isimlendirme sistemini hazırlarken, aslında fikir olarakEn sevdiğim karakterlerden ( | ) birisi de yasak :/
Eser Adı | Bestekâr Adı | Makam Adı | Versiyon No
olarak isimlendirme yapmak istiyordum. Ama gördüğün gibi bu karakter yasaklı, o yüzden -
ile çözdüm. Diğeri daha kullanışlı aslında gözler için ama maalesef kullanamıyoruz.