Bestekâr
Sultan III. Selim (İlhami)
Güfte Sâhibi
Belirsiz
Makam
Suzidilara
Form
Peşrev
Usûl
Düyek
Kaynak
Sanat Müziği Notaları

Makam

DîvânMakam Robotu
Mesajlar
45071
Tepki Puanı
484

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Mesajlar
148
Tepki Puanı
245
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
YouTube
link
Peşrev - Sultan III.Selim - Suzidilara - v2.pdf inceleyebilir misiniz? Diğer ekli dosyalardan farklı bir eser. Ama 3. Selim ait görünüyor.
Elbette Murat Bey. Zaten aşağıdaki ikazınızdan sonra fırsat buldukça bu mevzuya kafa yormaya başlamıştım. Kaynakları karıştırdıkça ilginç birkaç şey fark ettim. Onlara daha detaylı kafa yormaya çalışıyorum. Sonra da derleyip size ve ilgililere arz etmek isterim. Belki bir makaleye dönüştürüp sunabilirim.
Sultan III. Selim'e ait olan peşrev, 2. sırada yer alan nota ise diğerlerine anlam veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Mesajlar
148
Tepki Puanı
245
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
YouTube
link
@Derûnhân bu eser için başka bir girdi daha yapılmış. Birleştirilebilir.

Peşrev - Sultan III.Selim - Suzidilara

Ayrıca yeni yüklenmiş bir kayda rast geldim. Bir vakit @Murat Ersoy - Klasik Kemençe ile üzerine kafa yorduğumuz bir hususta önemli bir vesika olarak değerlendirdiğim bu kaydı da arz ediyorum. @Derûnhân Yukarıdaki referans icralara kesinlikle eklenmelidir diye düşünüyorum. Tanburi Refik Fersan, Sultan III. Selim'in bu Suzidilara peşrevini çalıyor. Hem de yukarıdaki 4 adet nota nüshasından en eskisi olan (Muallim İsmail Hakkı Bey yazısı) v2'deki gibi :) Şimdiki icralara en uzak nota olarak onu düşünürken, Refik Fersan'ın icrası çıkıverdi karşımıza... Eserin zaman içerisindeki değişimi çok ilginç, heyecan verici...

 
Son düzenleme:
Üst Alt