Sonraki haftalar içinde MSS'den olabildiğince fazla, ilk önce daha çok bilinen, genellikle sözlü parçalardan başlayarak eser paylaşmaya çalışacağım. Ancak daha önce bu dönemden eserlerin sisteme girilmemesi nedeniyle bu parçaların formlarına "diğer" yazıp açıklamam gerekiyor. Bu hem benim için zor, hem de meraklısı için akıl karıştırıcı olacaktır. Bu sebeple, ve @Derûnhân'ın tavsiyesiyle bunu yazıyorum, ancak zaten eksik olan formların sayısı da çok değil. "Murabba" en önemlisi, bunun yanında "Raks" ve "Varsağı" da var. Tekerleme adıyla geçen bir eser de var, ancak bu "form"un türkü/türkîden bir farkı olduğunu görmedim. Sonuç olarak, bu ilk üç formun eklenmesi iyi olur diye düşünüyorum.
Biraz konu dışı olacak, ancak eklediğim ve ekleyeceğim Fenerli şarkıları için de uygun görülürse "Fenerli Şarkısı" veya "Tragoudi" adıyla bir tasnif doğru olabilir, ancak zaten şu "kimindir şu müzik" tartışmasının sonucu belli değilken onları "Diğer" olarak kaydetmeye razıyım.
Biraz konu dışı olacak, ancak eklediğim ve ekleyeceğim Fenerli şarkıları için de uygun görülürse "Fenerli Şarkısı" veya "Tragoudi" adıyla bir tasnif doğru olabilir, ancak zaten şu "kimindir şu müzik" tartışmasının sonucu belli değilken onları "Diğer" olarak kaydetmeye razıyım.