Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link

DîvânMakam Ortak Ev Kayıtları 1

Asım Akat - Ud | @ASIM
Enes Yasir İnceoğlu - Ney | @Enes Yasir İnceoğlu
Erdem Akkaya - Lavta | @Erdem08
Mustafa Yüksel - Hanende | @Mustafaca
Özdem Ardahan - Ney | @Ardahan

Faruk İnan - Mix ve Düzenleme | @Faruk İnan
Mustafa Eren Güzel - Videoyu hazırlayan | @mstferngzl

Eserin notaları için: Terkeyledi Gerçi Beni Ol Mah-cemalim - Zaharya - Hicaz

DîvânMakam ailesi olarak "Ortak Ev Kayıtları" adlı bir proje başlatmak istedik. İsteyen herkesin katılabileceği amatör bir ortak çalışma. Bizce çok güzel sonuç veren bir ortak paylaşım oldu, dileriz ilerki zamanlarda daha başka sözlü ve sözsüz eserlerde böyle bir çalışma yaparız, özellikle klasik ve nitelikli eserleri seçmeye dikkat ediyoruz.

Erdem Akkaya Bey lavtası ile icrâ ederek, diğer icrâcılar için hazır bir kayıt sağlamıştır. Tüm diğer saz icrâcıları da bu lavta kaydının üzerine çalmışlardır ve Faruk İnan Bey tüm bunları düzenleyerek ortak bir kayıt oluşturmuştur. En sonunda hânendemiz Mustafa Yüksel Bey de bu kaydın üzerine icrâsını gerçekleştirmiştir.

Tüm katılan üyelerimize teşekkür ediyoruz, bir sonraki "Ortak Ev Kayıtlarında" buluşmak üzere.

Teşekkürler.
 

Bütün Ekli Dosyaları İndir

  • 830.7 KB Görünüm: 265
  • 2.9 MB Görünüm: 279
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Özelikle bir hânende bulabilmemiz beni çok sevindirmişti. Hânendemizin sesi de güzel çıkınca bence çok güzel bir kayıt ortaya gelmiş oldu. Lavta ile ilk kaydı hazırlayan Erdem Bey'e teşekkür etmek gerekir ayrıca. Sâyesinde her şey yerli yerinde olabildi. Neyzenlerimizi de çok beğendim. Asım Bey'e de teşekkürler.

Sanırım transpoze çalmak profesyönel olmayanlar için bence gâyet zor bir durum, hele ki bilmediğimiz bir eserse. O yüzden görünürde sâdece bir "kayıt" olabilir ama gerçekte zor transpoze çalmak eğer sazda veyâ sesde uzman değilsek (ki sanırım profesyönel yok aramızda).

Bir dahaki ortak kaydımız için sanırım yerinden bir saz eseri çalacağız. Böyle böyle, yavaş yavaş, tecrübe edineceğiz berâber.

Katılan herkes keyif almıştır umarım, tekrardan tebrikler ve teşekkürler.
 
Mesajlar
6
Tepki Puanı
27
Değerli arkadaşlar, güzel temennileriniz ve iltifatlarınız için teşekkür ederim. İnşallah niyetimizin saflığı ve samimiyeti ortaya çıkan çalışmaya zuhur etmiştir. Tüm değerli sazende arkadaşlarımızın gönlüne ve emeğine sağlık. Memnuniyetle ve heyecanla bir başka çalışmada daha acilen buluşmayı diliyorum.
 
Mesajlar
549
Tepki Puanı
347
Facebook
link
YouTube
link
Tanesini 25 krş. dan nota satın aldığım günler aklıma geldi. Sanat müziğini öğrenmek ve nota temin etmek ne kadar zordu ilk öğrenmeye başladığım yıllarda. Şimdi 65 yaşındayım ve çok geç kaldım müziğin hızına yetişmeye bu nedenle sayfanın değerli yöneticileri ve emek veren tüm ilgililere nasıl teşekkür etsem azdır diye düşünüyorum. Sayfa da bilimsel makaleler, notalar, nazari bilgiler ne arasanız var koro arkadaşlarımı ve ciddi olarak öğrenmek isteyen bütün müzik sever arkadaşlarımı sayfayı takip etmeye davet ediyorum. Akademik düzeyde yapılan paylaşımları çok değerli buluyorum.

Değerli sayfa yöneticilerim, Ortak Ev Kayıtları çalışmaları için de çok amatör düzeyde müzikle uğraşan biri olarak bana da fırsat verdiğiniz için ayrıca sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu sayede daha disiplinli ve çok çalışmam gerektiğini anladım.

İyi bir dinleyiciyimdir her eserde tüm enstrümanların seslerini duymaya çalışırım hepsi özeldir fakat eserde NEY in beni çok etkilediğini ve önemini fark ettiğimi söylemek isterim. Ney den çıkan nağmeler ruhuma işledi diyebilirim. Ayrıca Lavta ile de ilk kez tanışmış oldum.

İcra da emeği geçen Neyzen arkadaşlarıma Lavta da Erdem beye, güzel sesiyle eseri seslendiren Mustafa Yüksel kardeşime, Mix ve düzenlemeyi yapan Faruk İnan beye ve Videoyu hazırlayan Mustafa Eren Güzel Arkadaşıma çoook teşekkür ediyorum.

Kıymetli sayfa yöneticilerim heeep var olun eksik olmayın yaptığınız iş gerçekten ve inanın çok kutsal.

Verdiğiniz emeğin boşa gitmeyeceğini biliyorum. Hepinize saygı duyuyorum. Esen kalın….
 
Mesajlar
28
Tepki Puanı
73
Herkese saygılar selamlar.. uzun zamandır uzak kalmıştım ortamdan.. Herkese sağlık afiyet dileklerimle.. Yeni bir çalışma planı var mıydı acaba ben biraz uzak kaldığım için sormak istedim.. Herkese selamlar..
 
Üst Alt