Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3899
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Amacımız makam sistemine dayalı Türk Müziğini arşivlemek.

Güncel Durum

Göreceğiniz gibi bu arşiv kullanılır bir haldedir. 40 bin üzerinde eser kaynak göstererek arşive alınmıştır. İlerki zamanlarda detaylı bir şekilde arşivin kullanımını gösteren resimler ve açıklamalar paylaşacağız.
Ancak kullanımı zâten kolay olduğu için pek sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Elbette oluşan sorularınızı ve sorunlarınızı Duyurular ve Görüşleriniz bölümünde dile getirebilirsiniz.
Gördüğünüz hatâları konularında veyâ müzik bölümünde veyâ görüşleriniz bölümünde bize bildirebilirsiniz. Bu konuda yardımcı olduğunuz vakit herkes doğru bilgileri kullanır halde olur.


Kaynaklar

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında oluşturulan TÜRK MÜZİK KÜLTÜRÜ'NÜN HAFIZASI adlı arşiv çalışması asıl kaynağımız olmuştur. Bu arşivde emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Daha önemlisi onlarca ismini bilmediğimiz insanların bu arşivin oluşması için kendi sâhip oldukları notalari vermeleridir. Türk Milleti olarak notalarını paylaşan bu kişilere bir vefâ borcumuz var. Allah onlardan râzı olsun.
Göreceğiniz gibi her eseri kaynak göstererek arşivimize alıyoruz. Böyle çalışmalarda en önemli şey bu paylaşımların kimlerden geldiğidir, çünkü onlar sâyesinde o hizmeti alabiliyoruz.
Planlarımızda başka diğer kaynaklardan da yararlanmak istiyoruz ancak şimdilik önceliğimiz Kayıt Arşivini büyütmek.


Arşivde Olmayan Eserler Eklemek

Eğer arşivimizde olmayan bir eseri paylaşmak istiyorsanız, bu bölümü kullanarak bir eser paylaşabilirsiniz (yukarı sağda olan mavi tuşa tıklayarak).
Tabii yukarıda bulunan navigasyon çubuğunda yazan Bizimle Paylaşın'a da tıklayabilirsiniz.
Lütfen yönlendirildiğiniz o formu elinizden geldiği kadarıyla doldurunuz.
Mevcut ise o eserin notalarını da ekleyiniz lütfen.


Arşivde Olan Eserlere Nota Eklemek

Eğer arşivde olan bir esere nota eklemek istiyorsanız, bunun en iyi yolu o eserin konusuna bir cevap yazarak o mesaja notaları eklemenizdir.
Göreceğinız gibi her konuda mesaj eklerken bir "Dosya ekle" tuşu bulunur. Bu tuşu kullanarak notaları ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz notalar başka sitede yüklü iseler link olarak ekleyebilirsiniz.
1533116406678.png


Daha sonra o mesajda bulunan notalar o eserin ana sayfası olan ilk mesaja yöneticiler tarafından eklenecektir.
Notaları eklerken, lütfen bir kaynak bildiriniz. Bu şekilde kaynak göstereceğiz. Eğer bir kaynak verilmez ise, o halde üyelik isminizi kaynak göstereceğiz.


Unutmamalısınız ki, yazacağınız her mesaj forumun genel kurallarına bağlı kalmalıdır.

Bu bölüm hakkındaki görüşlerinizi bu başlık altında dile getirebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üst Alt