Bestekâr
Rifat Efendi (Hafız, Molla)
Güfte Sâhibi
Baki
Makam
Uşşak
Form
Beste
Usûl
Çenber (Ağır)
Kaynak
İSAM - Cüneyd Kosal Türk Musikisi Arşivi, Sanat Müziği Notaları
Nota Yazarı
Refik Fersan

Makam

DîvânMakam Robotu
Bu başlığa ôzellikle eklediğiniz için çok teşekkür ederim,hizmetiniz için sağ olun, bu eser konusunda baş ağrıtıp vakit çaldıysam affola efendim🙏🏻🌹
Rica ederim efendim, o sohbeti göremeyecek sâzende ve hânende kirâm için buraya da atmanın gerekli olduğunu düşündüm. Estağfirullâh, ben yaparken gâyet mütelezziz oldum, bu eserin varlığıyla tekrar mes'ûd oldum, inşâallah sizin gibi daha niceleri de istifâde eder 😊.

Yahya

TRT TSM Gençlik Korosu Elemanı🎼🎵🇹🇷
Rica ederim efendim, o sohbeti göremeyecek sâzende ve hânende kirâm için buraya da atmanın gerekli olduğunu düşündüm. Estağfirullâh, ben yaparken gâyet mütelezziz oldum, bu eserin varlığıyla tekrar mes'ûd oldum, inşâallah siz de istifâde edersiniz 😊.
Etmez olur muyum şu eserin varlığı bin mutluluğa denktir bestekârına rahmet olsun🤲🏻
(İmlâ hatası düzeltildi)

Son düzenleme:
Elinize sağlık Kadir Bey. Zemin kısmına 2. Ve 4. Mısraları da yazabilir misiniz projesi duruyorsa?
Bir de Bâkî Divanı'ndan doğru güfteye göre de tashih ederseniz kaymaklı kadayıf olacak.

(3. Mısra son kelimeyi "kûyine" olarak yazabilirsiniz.)

Bütün Ekli Dosyaları İndir

• 225.2 KB Görünüm: 57
Son düzenleme:
Elinize sağlık Kadir Bey. Zemin kısmına 2. Ve 4. Mısraları da yazabilir misiniz projesi duruyorsa?
Bir de Bâkî Divanı'ndan doğru güfteye göre de tashih ederseniz kaymaklı kadayıf olacak.

(3. Mısra son kelimeyi "kûyine" olarak yazabilirsiniz.)
Çok teşekkür ederim. Tabii ki Levent Bey, zemîni yazıp tekrar atıyorum. Güfteyi merhum Suphi Bey'in aynen yazdığı gibi almıştım, sanırım hatâlı olmuş. Dîvândan geçirip tekrar buraya arz ediyorum. Osmanlı Türkçesi telaffuzlarını ve "zencîr şeklin" ifâdesini görmezden geldim; zîra bütün versiyonlarda "zencîr-i zülfün" olarak kaydedilmiş. İnşâallah evvelkinden daha makbul bir tebyiz olmuştur☺️.

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Yahya

Çok teşekkür ederim. Tabii ki Levent Bey, zemîni yazıp tekrar atıyorum. Güfteyi merhum Suphi Bey'in aynen yazdığı gibi almıştım, sanırım hatâlı olmuş. Dîvândan geçirip tekrar buraya arz ediyorum. Osmanlı Türkçesi telaffuzlarını ve "zencîr şeklin" ifâdesini görmezden geldim; zîra bütün versiyonlarda "zencîr-i zülfün" olarak kaydedilmiş. İnşâallah evvelkinden daha makbul bir tebyiz olmuştur☺️.
Efendim önceki zaten çok iyiydi şimdi aliyyü'l â'lâ oldu emeğinize sağlık🌷🙏🏻
Bu arada bir mes'ele fark ettiğimden yazma lüzumu duydum hata ediyorsam affola 19 no'lu satırdaki “muntazır” kelimesinde Eviç değil de Acem basılması gerekmiyor mu ben icrayı öyle duydum eğer hata bendeyse affola🙏🏻

Son düzenleme:
Subhi Ezgi' in yazdığı versiyona göre Kadir Bey'in yazımında yanlışlık yok. Versiyonlar arasında farklar olması normaldir. Benim bildiğim doğru diyerek nota üzerinde düzeltme yapılırdı eskiden. Şimdi çok şükür bu adetten vazgeçtik.

Efendim önceki zaten çok iyiydi şimdi aliyyü'l â'lâ oldu emeğinize sağlık🌷🙏🏻
Bu arada bir mes'ele fark ettiğimden yazma lüzumu duydum hata ediyorsam affola 19 no'lu satırdaki “muntazır” kelimesinde Eviç değil de Acem basılması gerekmiyor mu ben icrayı öyle duydum eğer hata bendeyse affola🙏🏻
Çok teşekkürler efendim🌹. Merhum Suphi Bey nasıl yazdıysa bozmamaya gayret ettim, hatta onun koymadığı tekrar işâretini ve senyöyü koyarken bile "fazla bozmuş olur muyum" diye biraz aklıma takıldı. O sebeble o perdeye evc yazıldı.

Yahya

Bu arada
Çok teşekkürler efendim🌹. Merhum Suphi Bey nasıl yazdıysa bozmamaya gayret ettim, hatta onun koymadığı tekrar işâretini ve senyöyü koyarken bile "fazla bozmuş olur muyum" diye biraz aklıma takıldı. O sebeble o perdeye evc yazıldı.
Bu arada hem yanlış anlaşılmaya sebebiyet verip hem de haddimi aşmayayım sadece öyle fark etmiştim diye size bunu haber ettim yoksa elbette yaptığınız işler doğrudur tüm hürmetim sizlere,yardımlarınız için çok sağ olun🌹

Bu arada
Bu arada hem yanlış anlaşılmaya sebebiyet verip hem de haddimi aşmayayım sadece öyle fark etmiştim diye size bunu haber ettim yoksa elbette yaptığınız işler doğrudur tüm hürmetim sizlere,yardımlarınız için çok sağ olun🌹
Estağfirullâh, îkâzınız için teşekkür ederim. O kaydı çok uzun zaman evvel dinlemiştim, o sebeble olmalı ki aklımda kalmamış hangi perdeyle icrâ ettikleri. Bâkî hürmet ve selam🌷!

Üst Alt