Makam

DîvânMakam Robotu
Eser:
Tuti-i mucize-guyem ne desem laf değil

Bestekâr:
Koca Osman Efendi (*)
Güfte Sâhibi:

Makam:

Form:
Y.S.

Usûl:

Güfte:
-

Kaynak:

Diğer Bilgiler:
Arşiv No: 10723 -
(*)Harun Korkmaz, Doğan Dikmen ile yaptığı konuşmada tıklayınız bu eserin Koca Osman Efendi'ye ait olduğunu söylemiştir.
v7 | Notlar: Defterin başında "Haluk Güneyli'den Mart 1990" notu vardır. Diğer Bilgiler: D-52/54 s.115-116

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Moderatörün son düzenlenenleri:
Gazelin tamâmı şöyle:

Tûtî-i mûcizegûyem ne desem lâf değil
Çarh ile söyleşemem âyînesi sâf değil

Ehl-i dildir diyemem sînesi sâf olmayana
Ehl-i dil birbirini bilmemek insâf değil

Yine endîşe bilir kadr-i dür-i güftârım
Rûzigâr ise denî dehr ise sarrâf değil

Girdi miftâh-ı der-i genc-i maâni elime
Âleme bezl-i güher eylesem itlâf değil

Levh-i mahfûz-ı sühandır dil-i pâk-i Nef'î
Tab'-ı yârân gibi dükkânçe-i sahhâf değil

Fe'ilâtün/ fe'ilâtün/ fe'ilâtün/ fe'ilün

Son düzenleme:
Yok efendim bu eser Itrî’nin değil,o eser Merâgî’nin değil. Yayında söylemiş olabilirler ama sağlam kaynak var mı? Peki bu bestekârlar hiç mi beste yapmamışlar? Hangi eserler bu bestekârların? Ben bu eserin Buhûrîzâde Mustafâ Itrî Efendi’nin bestesi olduğuna inanıyorum. Bu kadar kuşaktan kuşağa meşk geleneğinden gelen üstâdlar bilmiyorlar mıydı bu eserin Itrî’ye âit olduğunu?

Yok efendim bu eser Itrî’nin değil,o eser Merâgî’nin değil. Yayında söylemiş olabilirler ama sağlam kaynak var mı? Peki bu bestekârlar hiç mi beste yapmamışlar? Hangi eserler bu bestekârların? Ben bu eserin Buhûrîzâde Mustafâ Itrî Efendi’nin bestesi olduğuna inanıyorum. Bu kadar kuşaktan kuşağa meşk geleneğinden gelen üstâdlar bilmiyorlar mıydı bu eserin Itrî’ye âit olduğunu?
Size de merhaba.

Mesajınız baştan sona sarkazm dolu. Size kaynak göndereceğim, ama bu inançla nasıl baş edilir bilmiyorum, çünkü bestekârı "inanarak" tespit etmek enteresan bir bakış açısı. Ben de deniz seviyesindeki suyun 50 derecede kaynadığına inanıyorum.

Yukarıda bahsi geçen radyo progamlarına (mümkünse tamamına) bir şekilde ulaşmak mümkün mü acaba? Te'lif sebebiyle YouTube'dan çekildiğini hatırlıyorum. Çok değerliydi. Tamamını dinleyemeden uçtu gittiler. Arz ederim.

Bu alana bir cevap yazın...
Üst Alt