Türkiye de Cuhuriyetin kuruluşundan beri ve Lozan anlaşmasiyla başliyan mübadeleler (yani osmanlıdaki hiristiyan larin balkana gitmeleri) gereği ve balkan göçmenlerinlen türkiyeye gelmeleri birlikte diğer türk asıllı olamayan insanların 1920 ve en çok 1930 larda türkleşdirme (assimilasiyon) politikasından dolayı Anadolu topraklarında önemli kültürmaddeleri kaybolmuşdur.. Mesela ,,Girittürkleri" Müslüman Giritliler ( çoğu yunan soyisimli yunaca konuşan müslümanlar) soyisimi türkceleşdirildi. Ve bugün ne onların soy isimi, ne dilleri ne de Yöresel Kiyafeti kaldı.
Bunlarda osmanlı kültürüne ayitidiler. Ve Osmanlının bu kültürparçası ne yazıkki gitti.
Şapka kanunuyla ve onun gibi kanunlarla Fez gibi giyisiler kayboldu / yasaklandı. Bu sağdece batılaşmakdan kaynaklanmiyor.
Böylece bu soru biraz geç sorulmuş.
Önlemek için, ilkönce bunun geçmişde (Osmanlıda) nasılmiş onu görmek ve anlamak lağzım. Osmanlının Ordusu, Halkı, Kültürü şimdiki zihniyete göre %99 türk olması imkansız.
Bu topraklarda kimler yaşamış. Biz birbirimizden zamanda neler öğremişiz, ne konuşmuşuz onu bilmemiz lağzım. Ona göre de biz geçmişe bakıp, o zamanın iyi ve kültürlü kısımları geri almamız lağzım. Ben işde tam o Dönemin osmanlın şimdi bilinmiyen/ unutulmuş marşları geri buluyorum. Benim Bandom olsaydı o Marşları geri çalardım. Rum, Ermeni, Türk, Alman, Italyan gibi bestecilerin, Osmanlı Devleti için Bestelemiş birçok Marşlar var.
Nezaman Youtube gibi sayfalardan "Marş" yazarsan, hiç alarkası olmayan bir takım seslendirmeler geliyor ve buna utanmadan " Marş" diyorlar.
Sözde " Mehter" kurduk diyorlar, ama aslen Mehter farklıdır. Ne Marş doğrudur, ne kostümler nede Enstrumanlar. Ve bize bunu " Mehter" diye Satiyorlar!
Işte BÖYLE Kütür gider! Olmadık olamdık şeylernen karıştırıp ve bize " işte Osmanlı u" diye sunmakdır!
Bize GERÇEK Osmanlı lağzım, Pseudo-Osmanlı (sözde osmanlı) değil!