Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Merhabalar,

maalesef bizden kaynaklanmayan sunucu problemlerinden dolayı sitemizi kapatmak zorunda kaldık.

Eski sunucu sağlayıcısının problemini gidermesini bekledik bir süre ki zahmet edip 7 gün sonra cevap verdiler durum ile ilgili. Yaklaşık 3 bine yakın site sâhibi mağdur oldu.

Biz de yeni bir sunucuya geçmek için işlemleri başlattık. Bu geçen hafta sonu yeni sunucuya geçtik ve denemeler yapmaya başladık. Pazar günü aktarma işlemini gerçekleştirirken bu yeni sunucuda çöktü. Söylediklerine göre ilk kez oluyormuş bu durum (bizim şansımıza diyelim). Geceye hallolur dediler. Gece aktarımı yaparken tekrar kesildi ortasında. Sonra dün pazartesi günü karşılıklıklı konuşmalar sonrasında yeni bir yere taşıdılar bizi. Aktarımı ve kurulması gerekenleri tekrar kurmak zorunda kaldım hafta sonu yapılmış olanları. Nihâyetinde bu sabah aktarım bitmiştir.

Maalesef 1 haftalık dosya kaybımız var. En son yedeklemem site kapanmadan bir hafta önceydi. Allahtan az denilebilecek bir miktar ve hangi dosyaların kayıp olduğu belli. Bununla ilgili eksik dosyaları tespit edip üyelerimizden o dosyaları tekrar eklemelerini ricâ edeceğiz. Tabii önemli olan nota arşivimizde bir kaybımız yok bu son 1 haftayı saymazsak.

Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Umarız tekrar gerçekleşmez.

Saygılar,

DîvânMakam adına Hakan Y.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Vallahi çok korktuk, şükür kavuşturana. Özellikle notalar konusunda eksikliğini bir hayli hissettim kendi adıma. Allah bir daha ayırmasın
Âmin.
Benim ömrüm yettiği kadarıyla, ya da hukûkî engeller çıkmadığı sürece, sitemizi kapatmayı aslâ düşünmüyorum. Bu son 3 senede ilk defa böyle bir durum oldu. Onun şansızlığı da hafta sonuna denk gelmesi ve eski sağlayıcının bizi öyle bekletmesi. Sonra yine üstüne bir şansızlık oldu.

Bir yandan da sitemizin değeri bilinmiş oldu diyelim :), güzele bağlayalım.

Ben de çok korktum aktarım sırasında kesildi deyince siz
Eski sunucuya hâlâ ulaşılamıyor. Gûyâ dün halledeceklerdi ama tık yok. Yâni ben eğer sunucu çökmeden önce yedekleme yapmış olmasaydım, o zaman büyük bir problem vardı. Kaybımız 5 ay falan olacaktı (ana arşivin yedeği ayrıca var). Çünkü dosyalar hâlâ orada ve erişemiyorum. Yâni aktarımı oradan yapamadım. Elimde olan yedeklemeyi yeni sunucuya aktardım. O da şansız bir şekilde ortasında kesildi ama sonuçta yedek bende var, kesilse bile her zaman aktarabiliyorum. Sâdece vakit kaybı ama aktarımın kendisi saatlerce sürüyor. Sonuç olarak en son yedekleme sunucu çökmeden 1 hafta önceydi, yâni en son 1 haftada eklenen dosyalar yok ama baktım pek bir şey eklenmemiş zâten. Eksiklikler belli, onları da gidermek için çalışacağım. Ama olurda bu çökene bir daha ulaşabilirsem bir kaç gün içinde, oradan aktarım yapacağım.


Şükür kavuşturana :)
Sağ olasın Levent Abi, ben de sizleri özledim :).
 
Mesajlar
189
Tepki Puanı
203
Eh işte ne yapalım bu T.C. halkı'nın dandik bürokrasi kafası ile ? Hiç uğraşmak istemzler mail ler ile. Kaçkere bende zamanında dairelere, arşivlere mailler atmışdım, ama adamlar cevap vermiyor. Illaki adama bir baskı yapmak lazım(t.c de böyle ne yazıkki)

Şaka bir kenera,
evet ben de sevindim. Artık herşey yolunda gibi gözüküyor. Bizim gibiler sahiplenmez ise kim bu sanat eserlere bakar ki zaten?

Derûnhân Bey'e çok zahmet olmuş, karşılık olarak ne yapabiliriz Sayın Administratör / yönetici bey?
 
Son düzenleme:
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Derûnhân Bey'e çok zahmet olmuş, karşılık olarak ne yapabiliriz Sayın Administratör / yönetici bey?
Şimdilik kendi yağımızda kavruluyoruz, teşekkürler.

Dediğim gibi, çok kötü bir durum olmadığı müddetçe sitemiz her zaman burada olacaktır. Benden kaynaklanmayan problemler olduğunda da, gördüğünüz gibi beklemek zorunda kalıyoruz.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Emin olamadığım bir notanın başka bir versiyonu ile karşılaştırma imkanı ne büyük zenginlikmiş. Hiç bir site bu kadar geniş değilmiş. Denizi anlamak için sudan çıkmak gerekiyormuş. Allah kimseyi alistigindan geri düşürmesin :)
Âmin Levent Abi.
İltifatlar geldikçe acaba diyorum siteyi bir 10 gün daha mı kapatsam? :D
 
Üst Alt