Neden bu kadar uzattınız, anlamıyorum.
Ben sizin tecrübenize katılmıyorum demedim, sizi sizden de iyi bilmiyorum. Katılmadığım nokta ise siteye ne türlü bir gererekliliğin olduğu. PDF ile ilgili verdiğiniz önerilere katılmıyorum. Yâni siz diyorsunuz "x ve y olsa keşke", ben de olmaması gerektiğinden bahsediyorum. Sizin fikriniz olması yönünde, benimkisi olmaması yönünde, sonuç olarak size katılmamış oluyorum. Bu kadar basit. Bu da benim fikrim.
Ayrıca sitemiz bir kurum veyâ bir kurumun parçası değil. Tabii ki ben elimden geldiğince herkesin yararlanması adına işletiyorum siteyi. Ve herkesin görüşünü de dikkate almaya çalışıyorum. Yoksa bu konuyu açmama bile gerek yok. Kendi keyfime göre istediğimi yaparım ve bir Allah'ın kulu da bir şey diyemez. Ama ben istiyorum ki herkese faydalı olsun, herkesin isteği olsun. Ama "istemek" ile "olmak" arasında fark var. Görüşlerinizi baz alarak değerlendirme yapıyorum. Ve neyi yapabileceğimi, neyi yapamayacağımı da yazıyorum. Hiç cevap yazmayadabilirim. Bâzı isteklere maalesef olumsuz yanıt vermek durumundayım. Sonuç olumsuz çünkü. Yalan söyleyip "olur" mu diyeyim? Ya da kâle almayayıp cevap mı vermeyeyim? Çünkü cevâbım olumsuz maalesef. Bunu dile getirmem neden yapıcı olmasın?
Unutmamak gerekir ki, telefonlarda veyâ internet sayfalarında kullandığınız siteler ve aplikasyonlar milyon dolarlık şirketler tarafından, para kazanarak size sunuluyor. Ben ise tek başıma bir kuruş almadan hizmet ediyorum. Parasında değilim meselenin, sâdece Google'da çalışacak kadar nitelikli biri değilim, yâni her istediğimi yapamıyorum site için. Kendimce bir limitim var. Olduğu kadarıyla idâre ediyoruz. Ama iyi bir iş çıkarttığımı düşünüyorum yine de. Benden daha iyi yapacak varsa, buyursun, ekibe dâhil edelim hemen. Benim işime de gelir.
"Olmaz" demek neden bu kadar kötü algılanıyor ki? Gerçekleri söylemek olumsuzluk yaratmamalıdır. Eğer yapıcı olmasını istiyorsanız, "oldurun" durumu o halde. Ben "olduramıyorum" çünkü.