Makam

DîvânMakam Robotu
Mesajlar
45071
Tepki Puanı
484
Mesajlar
79
Tepki Puanı
159
1644357375902.png
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim ama şairler Nahifi ile Süleyman Nahifi Efendi arasındaki farkı değerlendirirseniz sevinirim.
Estağfirullah. İstediğiniz kadar rahatsız edebilirsiniz :).

Şâir konularında maalesef pek bilgi sâhibi değilim. Ancak sanırım sistemde "Nahifi" diye kayıtlı olan şahıs ile "Süleyman Nahifi Efendi" aynı kişiler.

Maalesef sitemizde böyle durumlar mevcut. Aynı kişi farklı adlar ile kayıtlı. Henüz bu konuda sitemizde bir "temizlik" yapamadık. Bir çok durumda biz de bilmiyoruz bu aynı kişi midir diye yoksa farklı ikinci bir kişi mi. İsimler Sözlüğü'ne baktım, Nahifi adı altında biri daha var ancak sanmıyorum buradaki o kişi olduğunu. Sitemizde bu konularda uzman diyebileceğimiz sanırım bir kaç kişiden biri Mürselin Bey @Murselin . Yine bilirse o bilir burada iki şahıstan mı bahsediyoruz yoksa aynı kişiler mi diye.

Üzgünüm, Türkçem iyi değil.
Yabancıların makale araması sakıncalıdır.
Yok, estağfirullah. Sizin söylemek istediğinizi anlıyoruz, hiç bir sıkıntı yok. Ama maalesef sorunuza verecek bir cevâbım yok, yâni bilmiyorum maalesef.
 
Mesajlar
176
Tepki Puanı
236
YouTube
link
Teşekkür ederim. Mürselin Bey'in cevabı, "her iki şiir de seçkin şâirimiz Süleyman Nahîfî'ye âittir." benim için yeterli. Mürselin Bey'in yukarıdaki cevabı tek başına beni mutlu ediyor.
 
Üst Alt