Mesajlar
213
Tepki Puanı
330
Kaydın Adı:
Şehnaz Saz Semai - Neyzen Ali Dede

Kayıtta Yer Alan(lar):
Trt

Kayıt Linki:

Bestekâr:
Neyzen Ali Dede

Güfte:

Kaynak:
M. Mavuş Arşivi

Diğer Bilgiler:
Bu eserin künyesi doğru ise, notası sitemizde yok sanırsam. Keyifli ve farklı bir saz semai.
 
Mesajlar
1197
Tepki Puanı
1779
Yaş
33
Çok sevindim, zaten belgeler beni eserin (Yanlış olarak Dilhayat’a isnad olunan Evcârâ Saz Semâîsi) Ali Dede’nin olduğuna ikna etmişti ama bu eserdeki üslup benzerliği de gerçekten değerli bir karine oldu. Ama yine de belgelerden iznini sürmeye devam edelim bu Şehnaz semâînin de..
 
Mesajlar
213
Tepki Puanı
330
Eseri buldum, bu aslında. Arabzade Abdurrahman Efendi'ye yazılmış. Fakat Neyzen Ali dede'nin bir künyesi de "Arabzade". Trt'de "Arapzade Neyzen Ali Dede" diye kayıtlı eserler var. Eğer bu isimde üçüncü bir kişi yoksa karışma ihtimalinden dolayı eser belki de Ali Dede'nin hakikaten.
 
Son düzenleme:
Mesajlar
1197
Tepki Puanı
1779
Yaş
33
Bizimkisi Sernayi Ali Dede, Arabzade ile aynı kişi olmamalı. Gördüğün gibi ne çok karışıklık var çözmemiz gereken..Hele bir de Ali, Mehmet, Mustafa, Ahmet gibi çok kullanılan isimler olunca işler büsbütün karışıyor..
 
Mesajlar
213
Tepki Puanı
330
Burada vefat tarihi 1820 verilmiş, "Sernayi Ali Dede" olarak geçen bir zat var ama aynı kişi olduğunu nasıl bulacağız?

İsmail H. Bey, "Nayi Ali Dede" ismiyle 15-16 tane eser kaydetmiş. Bunların TRT repertuarına "Sernayi Ali Dede" olarak kaydedildiği yazıyor online arşivde. Peşrev ve saz semai ekseriyetle. M.sünbüle gibi devrin makamları da var. Bu vecheden bakınca oluyor :)
 
Son düzenleme:
Üst Alt