Verdiğiniz öneri çok güzel bir öneri ve o öneriyi aslında geçen sene gerçekleştirmek istedim. Hattâ istesem şimdi bile gerçekleştirebilirim. O söylediğiniz şey keyword-management adı altında işleniyor. Ancak uzun vâdeli planlarıma göre beklettim çünkü o söylediğim "vikipedi tarzı" sayfaları bekliyorum.
Sizin örnekte gösterdiğiniz yerler o vikipedi sayfasına yönlenecekler. Yâni meselâ "Ömer Efendi (Kanuni)" yazısına tıkladığınız zaman Ömer Efendi'nin kendi özel sayfasında kendinizi bulacaksınız. O sayfada, varsa resimleri, biyografisi falan gibi şeyler olacak. Ve eserleri sıralanacak. Bu tüm kelimeler için geçerli olacak. Meselâ "Hicâzkar" kelimesine tıkladığımızda Hicâzkâr makamının sayfasına ulaşacağız. Ve orada makama ait bilgiler yer alacak (güçlüsü şu vs. gibi, makamı anlatan özellikler) ve o makamda olan tüm eserler yer alacak.
Tabii şu an o sistemi geliştirmeye çalışıyoruz. Sistem oturduktan sonra o bilgiler, resimler vs. eklenebilecek (bilgi ekleme kısmı ayrı bir çaba ve zaman gerektirecek).
Yâni o sizin gösterdiğiniz yerler vikipedi gibi olan sayfalara yönlendirilecekler.
Bu bölüm ise:
sizin istediğiniz gibi sistemin arama sonuçlarına yönlendirilecekler. Yâni yukarıda Ömer Efendiye tıkladığınızda arama sonuçlarına, mesaj kısmında tıklandığında ise vikipedi sayfasına yönlendirileceksiniz. En azından planlarım bu yönde.
Bu sistem oturduğunda aynı sistem kayıt arşivi için de çalışır olacak. Ve ileride Dîvân Edebiyâtı gibi şeyler için de olacak, meselâ şâirler için. Tabii içerik bakımından üyelerin yardımlarına ihtiyâcımız olacak. Ama sistem bir otursun, büyük bir duyuru yapacağım bu yönde.
Ayrıca bununla alâkasız ama bunların dışında sitemize "Köşe Yazıları" tarzı bir yapılanma da gelecek. Internette okuduğunuz gazetelerin sitelerinde biliyorsunuz yazarların kendilerine ait sayfaları ve düzenli bir şekilde paylaştıkları yazıları oluyor. Böyle bir ortam yaratmak istiyorum. Bu kültüre âşinâ olanlar için seslerini duyurabilecekleri bir platform. Akademik çalışmalarını tanıtabilecekleri, gittikleri konserler hakkında eleştiri yazıları yazabilecekleri, gündelik hayattan bahsedebilecekleri, profesyönel müzisyenliğe dair konuları ele alabilecekleri vs. gibi yazılar. Tek şart köşenin yakından veyâ uzaktan klasik kültür ile alâkası olması olacaktır, yâni yeni cep telefonları teknolojilerinden bahsetmek için bir yer değil. Bunun için de bir duyuru olacak. Tabii para karşılığı değil, gönüllü olarak. Bu çerçevede câmiada ulaşabildiğim herkese teklif götürmek istiyorum. Amatörce bir ruhla belki ama içinde böyle hevesi olan büyüklerimiz, arkadaşlarımız veyâ küçüklerimiz olabilir. Bakalım
.