Bir bestekarin tum notalarini veya tum butun notalari bir hamlede indirebilsek duzenli bi sekilde iyi olur
Anlıyorum sizi ancak sistem böyle bir şeye elvermiyor. Ayrıca 3 GB dosya büyüklüğü toplam notalar. Her gelen bunu indirmeye kalksa, site çöker herhalde, özellikle botlarda çekiyor bunu. 5 bin ziyâretcimiz oluyor her ay bot dışında. Tümünü sitede barındırmak mümkün değil sâdece bir dosya olarak.
İkinci mesele ise dediğim gibi bir bestekârın tüm eserlerini oluşturan bir sistem yok. Ama bunu ilerisi için düşüneceğim.
Üçüncü durum ise açık konuşmak gerekirse insanların burayı ziyâret etmeleri için bir neden olması lâzım. Bir seferde tüm notayı alan, bir daha buraya gelmez. Burada tabii ki bu notalar benim malım değil ve herkesin tüm notalara ulaşmasını istiyorum. Ancak sitenin amacı hepimiz için bir ortam oluşturması, ve bu şekilde aslâ gelişemeyiz. Zâten forumlar tutulmuyor, bu kendi kafamıza sıkmak olur tabir-i caizse.
İleride site büyür, o zaman tüm notaları seve seve bir seferde indirmek için paylaşıma açabilirim.
Ayrıca emin olun forumun sistemini kullanmak daha iyi. Neden diye sorucak olursanız. Elimdeki dosyalar kategorize edilmemiş, bestekâra veyâ makama göre ayrılmamış. Hepsi alfabetik sıraya göre. Yâni 45 bin eser alfabetik sırada 181 dosya içinde. Yâni bir eseri bulmak için eserin ismini bilmeniz gerekir, kimin hangi bestesi var dosyalarda belli olmuyor. Benim yarattığım isimleme sâyesinde notalarda kimin bestesi ve hangi makam olduğu belli oluyor. Bunu yapmadan önceki durumda hiç bir şey belli değildi. Ayrıca ben her eseri ayrı bir dosyaya koydum, yoksa dosyasız tüm notaların olduğu 66 bin tâne doküman tek bir yerde olurdu. Ama isimleri koyduktan sonra bile dediğim gibi alfabetik sıraya göreler. Ancak forum üzerinden filtreleri kullanarak bir bestekârın tüm konularına ve notalarına ulaşabiliyorsunuz. Tabii tek tek her eseri indirmeniz gerekir ama her notayı tek tek değil, toplu halde oluyor en azından.