Bestekâr
Belirsiz
Güfte Sâhibi
Hasan Sezai Efendi (Gülşeni)
Makam
Acem Aşiran
Form
İlahi
Usûl
Evsat
Kaynak
Sanat Müziği Notaları
Nota Yazarı
Cüneyt Kosal, Yusuf Ömürlü

Makam

DîvânMakam Robotu
Mesajlar
45071
Tepki Puanı
491

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Moderatörün son düzenlenenleri:
Mesajlar
789
Tepki Puanı
2329
Buldum, baktım. Şiir, Buhara Yayınları'ndan çıkma Hasan Sezayi Divanı'nda, buradaki nota nüshalarında yer aldığı haliyle mevcut (S. 537). Bu ilahideki ilk beyit, haliyle yok; şiir "Hazret-i Hakk'ın habibi sevgili bir danesi" şeklinde başlıyor. Devamı da bu başlıktaki nota nüshalarında yer aldığı gibi; fazlası yahut eksiği yok.

İlk beyti başka bir yerlerde bulabiliyoruz; Ahmet Çalışır'ın Hicazkar Ayini'nin birinci selamının sonunda varmış. Mustafa Nakşi Dede'nin Şedaraban Ayini'nin açılışı zaten böyleymiş. Bir de Neyzen Salih Dede'nin Şedaraban Ayini'nin ikinci selamında varmış. Fakat bu sonuncunun notası ve kaydı bizde mevcut değil.
 
Mesajlar
789
Tepki Puanı
2329
Benim bakabildiğim kadarıyla yok. Mevcut şiirlerin bir parçası olarak rastlamadım. Sonda müstakil bazı beyitleri vermişler, onlarda da rastlamadım. Ama tabii gözden kaçırmış da olabilirim. Pdf formunda bir nüshası olsaydı keşke.
 
Mesajlar
1558
Tepki Puanı
2671
Bunun bir benzeri de "Seyreyle güzel kudreti mevlâ neler eyler" türkü-ilahi de var. Ilk beyit Alvarlı efeden, 2. Beytini Kuddusî hz.lerinden almış halk. öyle derlenip okunagelmis.
 
Üst Alt