Mesajlar
4
Tepki Puanı
6
Selam arkadaslar,artik eskidi deme noktasina gelmis ud tellerini-naylon tel haric-atmak yerine yeniden kullanima sunmakla ilgili bir deneyimim var:telleri bildiginiz biraz camasir tozu katilmis sicak suda uc-bes saat bekletdikten sonra iyice durulayip kurutmak ve tekrar ud a takmak.Elde edilen sonuc,yeni takilmis bir set telden farksiz,ayni tiniyi aliyorsunuz.Ustelik,yeni telde vibrasyon esnasinda cikan gicirtilardan kurtuluyorsunuz.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Hoş geldiniz.
Güzel bir öneri olmuş, acaba tanbur ve diğer çalgılarımız için de geçerli midir diye soruyor insan kendine. Denemek lâzım herhalde.
 
Mesajlar
4
Tepki Puanı
6
Hos bulduk,telin yikandiktan sonra tinisinin eski berrakligina kavusmasina sebep buyuk bir ihtimalle parmaklardan tele bulasan pisligin,yagin arindirilmasi...
Butun calgilardaki bakir sarmali teller icin gecerli olmali.
 
Mesajlar
2096
Tepki Puanı
3151
Erdal Bey bu vakte kadar boşa mı zengin ettik Pyramid'i ya hu? :) Yalnız kalın tellerde bazen üstündeki sarma kavlayıp tel boşa çıkıyor. Bu da tel üzerindeki hakimiyeti ortadan kaldırıyor (özellikle hiç glissando yapılmıyor bu şekilde) Zaten ud çaldığım zamanlarda genelde bu sebeple değiştiriyordum telleri. Yine de denenmesi gereken bir yöntem, teşekkür ederiz.
 
Mesajlar
4
Tepki Puanı
6
Ben sizlere tesekkur ederim Faruk bey..bulamadigim notalari buldugum bir site kurmussunuz,butun emekleriniz icin tekrar tesekkurler.Eskimis ud teli konusu inanin bir hayal degil..teller adeta yeniden canlaniyor,berrak mukemmel bir tini veriyor...umarim denersiniz..
 
Üst Alt