Bestekâr
Belirsiz
Güfte Sâhibi
Belirsiz
Makam
Acem Aşiran
Form
İlahi
Usûl
Sofyan
Kaynak
Sanat Müziği Notaları, Mustafa Eren Güzel
Nota Yazarı
Cüneyt Kosal, Halil Çay, Mustafa Eren Güzel

Makam

DîvânMakam Robotu
Mesajlar
45071
Tepki Puanı
484

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Moderatörün son düzenlenenleri:
Mesajlar
1178
Tepki Puanı
1766
Yaş
33
Ellerinize sağlık aziz dostum. Bestekârının elyazısından tekrar yazdığınız için müteşekkiriz. Bildiğimize göre biraz farklı. İşin enteresan tarafı bunun gibi Muallim İsmail Hakkı Bey'e ait bazı eserlerin Darülelhan/Belediye Konservatuarı notalarında "bestekârı meçhûl" olarak kaydedilmesi. Bu örnekler arttıkca burnuma bir husumet kokusu geliyor. Durun bakalım ileride çözeriz belki..
 
Mesajlar
1545
Tepki Puanı
2655
Meyan girişini biz "sol la la la" şeklinde okuduk hep, Cüneyt hocamız da öyle yazmış. Ancak bestekâr "sol la sol la" yazmış. En bariz fark bu, yaygın olan okuyuştan.

Bendeniz yaygın olmayan notadan öğrenmiştim ilk defasında. Habil Öndeş'in getirmiş olduğu notaydı. Muhtemelen ya Dursun Çakmak ya da Yusuf Ömürlü notasıydı.
 
Mesajlar
1549
Tepki Puanı
1974
Bir tane de bilinen bir acemaşiran ilahi var bestekarı meçhul, Yar ile Ettiğin Ahdi Unutma diye. Muallim İsmail Hakkı Bey de Dost ile Ettiğin Ahdi Unutma diye bir Acemaşiran ilahi bestelemi, şu an okundan biraz farklı ama belki esinlenilmiş olabilir?
 
Mesajlar
1549
Tepki Puanı
1974
Elhan biraz farklı hocam sanki, bende İ. Hakkı Bey’in yazdığı nota var karara gitmeden önce la bemol alarak gidiyor. Ama dediğiniz gibi ilgili ilahininin konusundaki v3 notasında bestekar İ. Hakkı Bey yazıyor :)
 
Üst Alt