Not: Oylama başladı aşağıda bilgiler mevcut.
Not2: Size eşlik edecek örnek kayıt geldi. Herkes bu kayda göre bir icrâ yaparsa seviniriz. Kayıt ile ilgili durumları @Faruk İnan Bey'e iletebilirsiniz veyâ bu konudan dile getirebilirsiniz. Örnek kayıt ekte.
-----------------------------------------------
Merhabalar herkese,
mâlûmunuz bu günlerde herkes evinde oturuyor ve günlerimizi nasıl geçireceğimizi bilemiyoruz.
Sosyal medyada görmüşsünüzdür. Bir çok profesyönel müzisyen evde kayıt yaparak ve bu kayıtları birleştirerek bir eser ortaya çıkarıyorlar. Peki, bizim neyimiz eksik .
DîvânMakam ailesi olarak biz de böyle bir şey yapmak isteriz. Ne dersiniz? Gönüllü müzisyenlerimiz var mıdır?
Mix ve mastering meselesini Faruk İnan arkadaşımız üstlenecek. Sizin yapmanız gereken tek şey bir metronom üzerine (veyâ hazırlamış olduğumuz ritmin üzerine) bir eseri çalmak. Bunları da biz birleştirdikten sonra hânendelere yollayıp, o eseri tamamlamak.
Böyle bir niyetimiz var ancak tabii gönüllü müzisyenlere ihtiyâcımız var. İster bu konu altında, ister bana özel mesaj göndererek fikirlerinizi sunabilir, katılmak istiyorsanız da hangi çalgıyla katılmak istediğinizi belirtebilirsiniz.
O kadar profesyönel olmasa da zevkli olacağını düşünüyorum.
Bu konu altında fikirlerinizi duymak isterim. Hangi eserleri çalalım? Kaç eser olsun? Saz heyeti nasıl olsun?
Teşekkürler.
Katılmak isteyenlerin listesi (alfabetik):
Ardahan - Ney, Tanbur
Asım Akat - Ud
Enes Yasir İnceoğlu - Ney
Erdem08 - Lavta, Ud
Faruk İnan - Mix ve Düzenleme
ffurkayakca - Ud
mstferngzl - Tanbur
Mustafa Çoşkun - Ud
Mustafaca - Hânende
Oylama başladı. Oylama süresi 14 Nisan Saat 20:00'a kadar. Yukarıda bulunan anketi kullanarak oylama işlemini yapabilirsiniz.
Bu 5 eserden bir eser seçme hakkınız var. Oylama herkese açık ve tek oy kullanabiliyor herkes. Oyunuzu oylama süresi zarfınca istediğiniz kadar değiştirebiliyorsunuz.
Bu eserin kaydından sonra büyük ihtimal ile sözsüz bir eser için de oylama yapacağız daha sonra.
Bu kayıt için katılmak isteyenler hâlâ katılabilirler, bilginize.
Oylamayak için seçtiğimiz eserler (alfabetik):
1) Dök Zülfünü Meydane Gel - Mustafa Çavuş (Tanburi) - Hisar Buselik
2) Gahi Ki Eder Turrası Damanını Çide - Kara İsmail Ağa - Uşşak
3) Gül Yüzlülerin Şevkine Gel Nuş Edelim Mey - Baba Nevâî - Nevâ
4) Terkeyledi Gerçi Beni Ol Mah-cemalim - Zaharya - Hicaz
5) Tuti-i Mucize-Guyem Ne Desem Laf Değil - Koca Osman Efendi - Segah
Örnek kayıtlar:
1) Dök zülfünü meydâne gel
2) Gâhî ki eder turrası dâmânını çîde
3) Gül yüzlülerin şevkine gel
4) Terkeyledi gerçi beni
5) Tûtî-i mûcize gûyem