Baba nevâî kimdir abdulaziz hekimbasi edvarinda nihavend pesrevi isim olarak var. Ulasabilirmiyiz esere acaba
Güzel bir kaynak, sağ olun.447618 nolu tez.. yok tez sitesinde uyeliksiz direk indililiyor pdf. Kevseri mecmuasindaki eserlerin notalari.aramaya Kevserî yazinca cikiyor
Sistem geldiği zaman bulduklarınızı yüklerseniz sevinirim. O zaman olunca size tekrardan yazarım, teşekkürler.Yok tez de bircok edvar var su an onceden yoktu ibni sina hariri iki tane yusuf ayri ayri ladikli meragi makasidul ve camiul elhan vs. Ve ali ufkinin mecmua i sazi soz dahi cevirisi var
Tabii onları kaynak olarak göstererek eklemede yardımca olursanız diye söylemek istemiştim. İnternette ne varsa klasik kültür ile ilgili, burada bulundurmak istiyoruz. O bakımdan herkes yardımcı olabilir olduğu kadarıyla.Imkan oldukca yuklerim.tabi bu arada bunlar benim katkim degil. Birileri tez yazmasada goremeyecegimiz hazineler o kisilerin katkilari .
Esprili bir yanıt vermek gerekirse: "her şeyi devletten beklemeyelim lütfen".Defteriniz.com da maye saz semaisi ve pesrev var. Tanburi isak ve osman bey(buyuk) e ait bu sitede maye makaminda pesrev ve saz semaisi yok. Onlari buraya alabilirmisiniz..birde musinin var o dugah karar ediyor. Digerlerinde farkli segah karar ediyor. Edvarlardaki tarifte segah seyredip dugah karar ediyor yaniliyorda olabilirim.musininki rastin seyrine benziyor ama evc perde si yok ve dugah karar ediyor .bunu siteye alsaniz iyi olur. Ama gercekten mayemi bilmiorum. Ve baska sarkilar vs de bulunuyor
Aslında ilginç bir hatayı yakalamışsınız. Buradaki nota arşivimizin bestekar kategorisinde Büyük Osman Bey yok sanırım.
Hemen yanlışları düzeltiyorum. Teşekkür ederim.İlgili başlıklara da birer not olarak ekledim bu kategori hatasını.