Bu eserin makamı ile ilgili elime geçen bir yazışmayı size iletmeyi borç bildim. Yazışma bu eseri Tahir makamında okuyan İbrahim Suat Erbay ile bestekarın torunu arasında geçiyor ve eserin makamının "Tahir makamı" olduğunu ifade ediyor.
Aynen alınıtılıyorum.
"Sevgili İbrahim bey, Ben Galip Güpgüpoğlunun babasıyım. İsmim Rifat Güpgüpoğlu. 75 Yaşındayım. Dedem bu eseri 1917 yılları civarında vatan hainlerinin treni bombalaması nedeniyle kaybettiği eşi ve 26 yaşındaki oğlu için bestelemiş. Dedemin yaptığı bestelerde ne liyakat,ne makam belirtilmeden el yazısı ile içten duygular ile yazılmıştır.Osmanlıca okuyanlar makama kimi uşşak dedi,kimi hüzzam dedi ve fakat Tahir makamını bulduk. Develi, kuşadası , kerpe adası , haymana gibi yerlerde kaymakamlık, gümüşhane mutasarrıflığı , sonra suriyede hama hums , illeri ve şam valiliği yaparak ömrü sıkıntılar ile geçmiş. Tesadüfen bulduğumuz bu yüz yıllık eser için ben çok çalıştım , erciyes üniversitesinden Sayın Mehmet Akkan hocadan yardım alarak doğru hale getirdim. Çok doğru okuduğunuz bu eseri Türkiye'ye kazandırdığınız ve verdiğimiz zahmetler için zat-ı alinize bütün kalbimle teşekkür eder,gözlerinden öper, işlerinizde başarılar diler , Allahtan sıhhatli bir ömür dilerim . Saygılarımla. Rifat Güpgüpoğlu"
Başarılarınızın devamını dilerim.