Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3897
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Bundan önceki büyük duyurumuzda bir çok yenilik getirmiştik.

Anahtar sözcükler bunlardan birisiydi. Bu yenilik sunucuya çok ağır yük getirdiği için açılmadan kapanmıştı. Şimdi sorunlar giderildi hemen hemen ve biraz canlı performansını görmek için tekrar aktif hâle getirildi.

Anahtar sözcükler nedir? Otomatik olarak biz sistemimizde belirli kelimeleri anahtar sözcük olarak kaydettik. Bunların hepsi belirli sayfalara yönleniyorlar üzerlerine tıkladığınız vakit. Peki hangi sayfalara? Vikipedimize yönlendiriyorlar.

Meselâ bu konu diyelim: Gülsitan-ı Nakş-ı Hüsnünden Baharistan Yazar - Zaharya - Saba

1580691420601.png


Gördüğünüz gibi bâzı kelimeler mâvi renk tonunda, yâni birer link (bağlantı) olarak gösteriliyorlar. Bunların üzerine tıkladınız mı, kendi mevcut sayfalarına yöneliyorsunuz.
O sayfalar eserleri sıralıyorlar ve ayrıca ileride bu sayfalar daha fazla bilgi ile donatılacaklar. Yâni meselâ Zaharya'nın biyografisi orada olacak vs. Tabii tek tek eklememiz gerekecek bunları ama yavaş yavaş olduğu kadarıyla (biyografiler ile ilgili yardım etmek isteyenler varsa lütfen bu konudan bize ulaşsınlar).

Tabii sistemde 7 bin üzerinde anahtar kelime olduğu için bir çok hatâlı durum mevcut. Tam olarak sistem her sıfatı doğru algılamamış olabiliyor, özellikle aynı sıfatı kullanan form ve usûl isimleri gibi. Bunları bize bildirirseniz seviniriz, biz de onları düzeltebilelim.

Teşekkürler.
 
Üst Alt