İsmi (Lakabı)
Ahmet Yağmur Kucur
Doğum Günü
9 Aralık
Doğum Yılı
2000
Doğduğu Yer
Üsküdar, İstanbul
Ölüm Günü
Hayatta
Ölüm Yılı
Hayatta
Kabrinin Yeri
Hayatta
Müzikle Bağlantısı
Bestekar, Hanende, Tanbur
Müzik Dışı Konumu
Belirsiz
Diğer Özellikleri
-
Yaşadığı Yer
İstanbul
Asrı
21. yüzyıl
Anadili
Türkçe
Hocası
Fikret Erkaya, Hulusi Yücebıyık, Murat Aydemir, Münip Utandı, Yunus Balcıoğlu
Talebesi
-
Akrabası
-



  • Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nda ses sanatçısı olarak vazife yapıyor.
    1. Biyografi

  • Biyografi
    9 Aralık 2000 tarihinde Üsküdar/İstanbul’da doğdu.

    Müziğe ilk adımını 8 yaşında Maltepe Musiki Eğitim Vakfı'nda Murat Aydemir’den tanbur dersleri almaya başlayarak attı. Klasik Türk Musikisi üzerine Fikret Erkaya, Hulusi Yücebıyık, Münip Utandı gibi isimlerden istifade edip kendilerinden eserler meşk etti. Yunus Balcıoğlu ile dinî musiki üzerine çalıştı.

    2017’de şefliğini M. Doğan Dikmen’in yaptığı TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu sınavını kazandı. 2018’de Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması’na katılarak Türkiye birincisi oldu. 2019’da Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun “Gençlik” temalı konserinde konuk solist olarak tanbur çaldı. Aynı sene Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça danışmanlığında Pera Müzesi’nde düzenlenen “Cumhuriyet Döneminde Yetişen Bestekârlar” temalı konserde yine konuk solist olarak tanbur çaldı ve şarkılar okudu.

    2019’un ekim ayında T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’na ses sanatçısı olarak girdi. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türk Musikisi Bölümü’nde üçüncü sınıf öğrencisidir.

    En başa git
 
Son düzenleme:

Ahmet Yağmur Kucur

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ses Sanatçısı
Mesajlar
130
Tepki Puanı
315
Facebook
link
YouTube
link
Efendim ansiklopediniz için herhalde bize gelene kadar daha kimler kimler vardır :) Teveccüh etmişsiniz, lütuf buyurmuşsunuz; teşekkür ederim. Bilgi olarak sanıyorum zaten her şeyi yazmışsınız. Yaşadığım yer İstanbul, onu ekleyebilirim. Bir de halen çalışmakta olduğum yer Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, orada ses sanatçısı olarak vazife yapıyorum. Daha evvelden yazmış olduğum özgeçmiş hâlâ günceldir, eğer düzenlememi gerektirecek bir şey olursa yine belirtirim. Tekrardan teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.
 

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3899
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Ansiklopediyi işlemeye yeni başladık. Harf harf gidiyoruz, henüz A harfini seçen yok ama L harfini bitireyim bu sorunlu harfi alacağım :). Ama bir yandan da sitemizi kullanan kişilere de bir ayrıcalık olsun, onları da ekleyelim istiyorum hazır online oldukları için. Biz teşekkür ederiz.
 
Üst Alt