Kıymetli üstadlar
Malum yapay zeka ile artık istenilen kişilere istenilen parçalar söyletilebilmektedir. Acaba bu teknolojiden faydalanmak biz müzikseverler için de iyi olur mu diye düşünüyorum. İlk olarak Celal Şengör'e söyletilen ilahiyi dinledim ve daha sonra başka kişiler... Velhasıl bundan etkilendim ve kendime şöyle bir soru sordum. Acaba çok çok sevdiğim parçaları çok beğenerek dinlediğim örneğin Kani Karaca'ya söyletmek nasıl bir fikir olur diye ? Eserin ruhu muhakkak kaybolacaktır ancak ben mesela herhangi bir şeyi Kani Karaca'dan dinlediğim zaman kayıt kötü bile olsa çok hoşuma gidiyor. Murabba besteler, semailer hatta ayin-i şerifleri bu şekilde istediğimiz üstadın sesinden dinlemek etik olur mu sizce?
Belki benden çok çok önce bu şekilde bir şey düşünüp uygulayan vardır. Varsa eğer paylaşabilirse renkli bir sohbet olacağını düşünüyorum.
Lütfen düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin. Zira bu sitede çok beğenerek takip ettiğim çok kişi var. Saygılar sunarım herkese. Iyi geceler

Daha önce Zeki Müren'e Parla adındaki Yüzüncü yıl marşı okutulmuştu.Açıkçası bu kadar benzetilebileceğini hiç tahmin etmiyordum dinleyince çok şaşırmıştım.

Daha önce Zeki Müren'e Parla adındaki Yüzüncü yıl marşı okutulmuştu.Açıkçası bu kadar benzetilebileceğini hiç tahmin etmiyordum dinleyince çok şaşırmıştım.
Evet onu da dinledim. Gayet başarılı. Ben naçizane, bu işten anlayan sanatsever arkadaşların da Münir Nurettin Selçuk olsun Kani Karaca olsun, böylesine büyük üstadalara yapay zeka ile cover yapmasını çok çok isterim ve heyecanla bekliyorum.
Eğer bu işten anlayan birine denk gelirsem özellikle Itri, Zaharya gibi büyük bestekarların bestelerini Kanı Karaca'ya söyletmekten başlardım. Isfahan veya Bestenigar bestesini Itri'nin, ya hicaz takımını Zaharya'nın Kani Karaca'dan veya Münir beyden kuran tilaveti dinleme keyfini hayal etmek bile etkileyici.
Bu arada ben Hafızım. En sevdiğim iki yorumcu ise bahsi geçen 2 üstad olduğu için bu şekilde örneklendirme yaptım.

Sunoya ud ile caldiginiz parçayı yukluorsunuz orkestraya yada tarifimize göre biseyler yapior enteresan ses efektleri falan ekleyebilior bütün ustalar bir el atsın su pdfleri kayda dökelim el birligiyle sunodan iyileride vardır. Aylık 8 dolar civarı heralde 500 parça hakkı verior. Bu müthiş bir firsat.zaten toplu çalımlar robot gibi yapay zeka en azından parçaları tanıtır ki durum bunun ötesinde çıkardığı iş şimdi bile müthiş daha da gelişir zamanla. Bu hali bile yeterli halde hemen işe koyulalim

Sanatçıların şarkıcı söyleyen peşinde koyması sinirbozucu su etkileri geniş 100 tane makam var hala uşşak Münir Nurettin. Ufkunuz çok olü yeter artık isyan ediorum. Uğraş dur akademikler laylaylom. Bravo size

Adam acem makamı rüzgar yapar Dior hala havaya bakiosuniz Münir Nurettin Selçuk etkisiz bir sanatçı artık etki ile ilgilenin lütfen rica ediorum. Sestinsoylemeydi. Hazineler duruor altından elmastan değerli. Bırakın artık ... Yeter ya yaleternyeter kani karaca vs geçin. İllada ses istiosaniz açın kendiniz söyleyin. Ama artık ilgilenmedim su makamlarla yeter bütün onkayitlarinisterseniz silin umrumda bilendegil. Vaavaavaa hala dinlicekmisinizn. Yansamimi soruorum Münir Nurettin selcuktan kanı karacadan bişey anliomusumuz. Musiki etkisiyle dünyayı değiştirecek. Ama eminim bunu siz yapmicaksinizz. Hala daha yaa. Eski Farsça benzerinbirneseri alsın sesindekinsamimiyetiyle soyleisn yeter. Bin tane eğitim bin tane gırtlak samimiyet yok kaldiki enstrümantal bize yeter. Tutturdunuz iki tane adamı buyuttunuz . Yolda kalmak.budemek .gerçek samimi davudi söyleyiş hiç bir zmaan duyulmadı. Onu arayın olmamislari taklit etmek nedir. Kivancmi duyucaktim bide yok canim.hedefiniz koroysa başka tabi. Ama Allah bu eserlerin kalintisinida elimizden almadan su belgelere odaklanalim bütün ilim dünyası tipcilar astrologlarin baş konusu elimizden uçmuş uçtu . Münir Nurettin Selçuk imzasidanbunun damgasi. Siz benim hocam değilsiniz sizden hoca olmaz uyutmuslar sizi. Serhan Aytan gibi adamları harcadiniz

Son düzenleme:
Üst Alt