Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Yabancı müzik ve makam müziği dışında neler dinliyorsunuz?

Bir Karadenizli olarak yerel ve yöresel sanatçılar dinleyerek büyüdüm diyebilirim. Bizde en meşhur ve en büyük sanatçı Katip Şadi idi, o da yakında vefat etti.




Tabii ondan önce yörenin en büyük üstâdı Picoğlu Osman idi.





Ama sanırım günümüzde en popüler olan eserler Maçkalı Hasan Tunç Bey'in söyledikleri. Hepiniz biliyorsunuzdur.



 
Son düzenleme:
Mesajlar
1545
Tepki Puanı
2655

Bana bir dönem Münir Beyi bile geriye attırarak kendine meftun eden zat. Tavrını, ses çıkarma tarzını çalıştım epeyce. Akranı olan Hafız Sami'den ve diğer meşhur istanbul hafızlarından biraz yöresel ağız haricinde bir fark yok aslında.

"Münir Bey canlı neşriyatı için radyoya geldiğinde, kendisinden önce aynı stüdyoda Celal Bey'in yayında olduğunu görüyor. Prova vs için erken gitmek istediğinden nereden çıktı bu adam der gibi küçümser halini Celâl Bey yakalıyor. Onun üzerine Hüzzam bir gazel okuyor ki Münir Bey, program sonunda içeri girip ellerinden öpüyor Celâl Bey'i."
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Akranı olan Hafız Sami'den ve diğer meşhur istanbul hafızlarından biraz yöresel ağız haricinde bir fark yok aslında.
Aynen katılıyorum. Bu seviyede kıvrak sesler daha gelmiyorlar, keşke böyle devam etseydi. Ya da daha doğrusu çalışılmıyor? O kadar milyon insan doğdu ve doğuyor, aralarında hiç mi böyle sesler çıkmaz son dönemlerde, aklım almıyor?
 
Mesajlar
1545
Tepki Puanı
2655
Toprak aynı toprak değil , dertler sevinçler aynı değil. Çok daha iyi sesler vardır mutlaka. 5 oktav sesi var adamın ama ruh başka ruh.
Bir Ege bir karadeniz vs. türküsünü duyduğumuzda ayirabiliyorsak oranın folklorünün diğer bölgelere göre başka olmasındandır. Teknoiletisim çağındayız malûm, bu da lokal kültürü öldürdü. Edirnedeki de Ağrıdaki de Konyadaki de aynîleşti.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Teknoiletisim çağındayız malûm, bu da lokal kültürü öldürdü. Edirnedeki de Ağrıdaki de Konyadaki de aynîleşti.
Bu kısma katılıyorum, çok güzel tespit. Evet, yâni eskisi gibi o zenginlik olmayacak, orası kesin.
Ama yine de hiç mi çıkmaz? Yâni folklorik ağız/tavır olmasın, orası kayboldu gitti, tamam. Ama yâni ne bileyim nüfus olarak artan bir ülkede hiç mi biri çıkıpta ortalığı kasıp kavurmaz? Yok ne yazık ki.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Çok hoş ve ince dokunuşlu iki tango eser dinletmek istiyorum bugün.
O dönemde tango popüler olmuş ve geriye böyle eserler ve kayıtlar kalmış. Ne yazık ki o çizgide gitmemiş popüler müziğimiz... ve geriye kalanlar da doyurmuyor insanı çok az olduklarından :(.


 
Mesajlar
44
Tepki Puanı
48

Klasik Türk Müziği dışında sanırım en çok dinlediğim türkü formunda eserler. Sevdiğim bir sesi paylaşmak istedim.
 
Son düzenleme:
Mesajlar
152
Tepki Puanı
493
Bu uzunhavada Erzurumlu Reyhani Çıldırlı Aşık Şenlik'in bir şiirini havalandırmış. İlk olarak 2017'de Erzurum-Bingöl gezimizde dinlediğim bu kayıt beni çok etkilemişti. Hâlâ her dinleyişimde gözlerim buğulanır. Başka sanatçılar da okumuş ama asla aynı tadı vermiyor. Notaya alınmış halini ise bulamadım.
 
Üst Alt