Makam

DîvânMakam Robotu
Mesajlar
45071
Tepki Puanı
484

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Moderatörün son düzenlenenleri:
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Bir bestekarin tum notalarini veya tum butun notalari bir hamlede indirebilsek duzenli bi sekilde iyi olur
Anlıyorum sizi ancak sistem böyle bir şeye elvermiyor. Ayrıca 3 GB dosya büyüklüğü toplam notalar. Her gelen bunu indirmeye kalksa, site çöker herhalde, özellikle botlarda çekiyor bunu. 5 bin ziyâretcimiz oluyor her ay bot dışında. Tümünü sitede barındırmak mümkün değil sâdece bir dosya olarak.

İkinci mesele ise dediğim gibi bir bestekârın tüm eserlerini oluşturan bir sistem yok. Ama bunu ilerisi için düşüneceğim.

Üçüncü durum ise açık konuşmak gerekirse insanların burayı ziyâret etmeleri için bir neden olması lâzım. Bir seferde tüm notayı alan, bir daha buraya gelmez. Burada tabii ki bu notalar benim malım değil ve herkesin tüm notalara ulaşmasını istiyorum. Ancak sitenin amacı hepimiz için bir ortam oluşturması, ve bu şekilde aslâ gelişemeyiz. Zâten forumlar tutulmuyor, bu kendi kafamıza sıkmak olur tabir-i caizse.

İleride site büyür, o zaman tüm notaları seve seve bir seferde indirmek için paylaşıma açabilirim.

Ayrıca emin olun forumun sistemini kullanmak daha iyi. Neden diye sorucak olursanız. Elimdeki dosyalar kategorize edilmemiş, bestekâra veyâ makama göre ayrılmamış. Hepsi alfabetik sıraya göre. Yâni 45 bin eser alfabetik sırada 181 dosya içinde. Yâni bir eseri bulmak için eserin ismini bilmeniz gerekir, kimin hangi bestesi var dosyalarda belli olmuyor. Benim yarattığım isimleme sâyesinde notalarda kimin bestesi ve hangi makam olduğu belli oluyor. Bunu yapmadan önceki durumda hiç bir şey belli değildi. Ayrıca ben her eseri ayrı bir dosyaya koydum, yoksa dosyasız tüm notaların olduğu 66 bin tâne doküman tek bir yerde olurdu. Ama isimleri koyduktan sonra bile dediğim gibi alfabetik sıraya göreler. Ancak forum üzerinden filtreleri kullanarak bir bestekârın tüm konularına ve notalarına ulaşabiliyorsunuz. Tabii tek tek her eseri indirmeniz gerekir ama her notayı tek tek değil, toplu halde oluyor en azından.
 
Son düzenleme:
Mesajlar
186
Tepki Puanı
101
Bu site fazlasiyla is goruyor . Ellerinize saglik . Ben sadece fikir olarak soyluyorum. Uzun uzun cevap vermek icinde vakit ayiriyorsunuz sagolasiniz. Bana cevap vermesenizde olurdu. Tekrar saolun. Bu siteyi derlediginiz icin cok tesekkurler. Bir yerde sormustum kevseri mecmuasi vs gibi albumlerin notalarina ulasmak istioruz veya daha derin hekimbasi edvari notalari vs varsa bu tur seylerin buraya koyulmasi mumkunmu. Sanirim kitap halinde parca kesek midir bilmem satilior buraya nasil kinur bilmem ama olsa idi iyi olurdu. Ornegin ıtrinin rehavi pesrevi(sakil) internette mevcut ama notasina ulasamadim.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Estağfirullah. Seve seve yardım edebildiğim meselelerde yardımcı olmaya çalışıyorum veyâ cevap vererek. Hiç sorun değil.

Başka koleksiyonların buraya alınmasını tabii ki isterim. Bunun için yine başka sitelerden koleksiyonlar alacağım ileride. Ancak şu an çok yoğun bir şekilde başka işler var. Kayıt arşivi oluşuturuyoruz, bilmem farkettiniz mi.
Kayıt Arşivi

Öncelik şu an orada ve 10 bin kayıt olana kadar bu devâm edecek.

Ondan sonra forumum sisteminde değişiklikler olacak. Yaptığınız öneriler oldu, yapabildiklerimizi yapmak istiyoruz. Meselâ Nota Arşivi ve Kayıt Arşivi bağlantılı olacak. Bir notanın konusunda hemen kim o eseri okumuş göreceksiniz ama burada önemli nokta en üst düzey müzisyenlerden, klasik olan kanata bağlı olanlardan. Ve tam tersi, bir kaydın konusunda hemen notalara ulaşabileceksiniz. Örnek: Reşit Çağın Arşivi 474- Cevdet Kozanoğlu- Ruşen Kam- Vecihe Daryal: Hicaz Saz Semâisi | Kayıt Arşivi

66930



Ve bunun dışında bestekârların bilgileri vs. gibi sayfalar olacak. Tabii bunu unutmamak gerekir, ben şu an tek başıma yapıyorum bunları, elimden geldiği kadarıyla. Yavaş ilerliyor, o yüzden bu işler hemen olacak iş değil. Belirtmek isterim.
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Estağfirullah, kendimi övmek adına söylemedim, sizleri bilgilendirmek adına. Yâni neden bâzı işlerin bu kadar sürdüğünü.
 
Son düzenleme:
Üst Alt