Mesajlar
44
Tepki Puanı
48
Repertuarımdaki eser sayısı zaman geçtikçe artıyor, biliyorum çok fazla makam var fakat bunların sıralaması neye göre yapılıyor. Usüllerine göre ayrım yaptım fakat makamlara göre ayrım yapacak yeterli bilgim yok bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
 
Mesajlar
200
Tepki Puanı
315
Uşşak, Hüseyni, Bayati, Acem gibi makamlar bir grup, hicaz, uzzal, hümayun bir grup, segah, hüzzam bir grup, suzinak, hicazkar, şehnaz bir grup, nihavend, buselik, neveser bir grup; şedaraban, suzidil bir grup; rast, mahur, selmek(?) bir arada olabilir. Kürdilihicazkar, muhayyer kürdi, acemkürdi.. böyle liste uzar gider.

Buradaki mantık tam olmasa da benzer “dizi”lere sahip olan makamların alt-üst sıralaması olarak yapılabilir. Benim kendi listem bu şekilde, oradan segah bir eser çalıyorsam listede sonrasında hüzzam eserler hemen altındadır, bir meclisde peşpeşe eser geçecekken veya çalışırken pratiklik adına faydasını gördüm. Tabii ki alfabetik olarak da yapılabilir fakat bazen makamlar benzeşsede isimleri o anda akla gelmiyor, listede benzer makam ara dur :)
 
Üst Alt