YouTube
link
Eser:

Bestekâr:
三宅元貴(Genki MİYAKE, Japon)

Güfte Sâhibi:
Yok

Makam:

Form:

Usûl:

Güfte:
-

Kaynak:
三宅元貴(Genki MİYAKE, Japon)

Diğer Bilgiler:
Bestenin Tarihi: 14 Mart 2026, Cumartesi
Geleneksel Türk mûsikîsi saz eserleri meyânında "Hicaz Semâî" tesmiyesi her ne kadar nâ-me'lûf bir tabir addedilse de, işbu nâçizâne bestem, isimlendirme noktasında merhum Zurnazenbaşı İbrahim Ağa'nın "Buselik Semâî" (ki ulemâ beyninde "Buselik Mehter" dahi denilir) isimli eserinden mülhem olarak kaleme alınmıştır.
Mezkûr eseri, muhterem Fikret Karakaya Beyefendi'nin taht-ı nezâretinde hazırlanan "TURKEY: SPLENDOURS OF TOPKAPI" isimli albüm vesilesiyle yakînen tanıma şerefine nâil oldum. Mezkûr albüm, mîlâdî 1999 senesinde Fransa'da neşredilmiş bir kompakt disktir (CD).
TURKEY: SPLENDOURS OF TOPKAPI
Bezmârâ
OPUS 111
OPS 30-266
Eserin künyesi ve tafsilâtı Discogs üzerinde şu adreste mevcuttur:
Albümün on dokuzuncu sırasında yer alan Zurnazenbaşı İbrahim Ağa'nın "Buselik Semâî"si, usûl cihetinden Yürük Semâî üzerine binâ edilmiştir. Lâkin, bendeniz Genki MİYAKE tarafından kaleme alınan bu "Hicaz Semâî"nin usûlü, Yürük Semâî değil, Semâî usûlüdür.
Ehemmiyetle arz ederim ki; İbrahim Ağa'nın eserinde bir teslim mevcudiyeti var iken, benim bu nâçiz bestemde teslim bulunmamaktadır. Klasik kalıpların dışına çıkan bu tercihim, şahsî bir sanat tasarrufumdur.
Bu satırları, mûsikîye olan muhabbetimle, lisanımdaki noksanlıklara rağmen kaleme almaya gayret ettim. Şayet ifadelerimde bir kusur veya lisan hatası vuku bulduysa, hoşgörünüze sığınırım.
Haddimi aştıysam veya hatâ ettiysem affola.

Bütün Ekli Dosyaları İndir

• 538.5 KB Görünüm: 1
  • 233.9 KB Görünüm: 1
Son düzenleme:
Üst Alt