Bestekâr
Mustafa Coşkun
Makam
Muhayyer Kürdi
Form
Fantezi
Usûl
Düyek
Kaynak
Mustafa Coşkun
Mesajlar
145
Tepki Puanı
28
Yaş
67
Eser:
Dünyamı sararken tatlı gülüşün

Bestekâr:

Güfte Sâhibi:
Asuman Gülgün

Makam:

Form:

Usûl:

Güfte:
Dünyâmı sararken tatlı gülüşün
Aklımdan çıkmıyor o ilk öpüşün
Kalbimi durdurur seni görüşüm
Nasıl sevdâlıyım sana bir düşün
Ayaklarım titrer her gördüğümde
Kaç yıldır sürüyor bu sevdâ bende
Hep var olacaksın bil ki kalbimde
Nasıl sevdâlıyım sana bir düşün
Eline değince ellerim yanar
İçimde târifsiz bir özlem başlar
Gönlümü sönmeyen ateşler sarar
Seni nasıl sevdim bir kere düşün

Kaynak:
 

Bütün Ekli Dosyaları İndir

Moderatörün son düzenlenenleri:
Mesajlar
145
Tepki Puanı
28
Yaş
67
ASUMAN GÜLGÜN
İstanbul' lu bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya geldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'de bebek hemşiresi olarak çalışırken ,ayrıldı. İstanbul Kız Lisesinde revir hemşiresi olarak 12 yıl çalıştı. Okulun adı Cağaloğlu Anadolu lisesi olarak değiştikten sonra okulun kütüphane sorumlusu olarak 10 yıl görev yaptım. 3 çocuk annesiyim.2 kız torunum var. Büyük oğlum operatör Dr kadın doğum uzmanı. Kızım biyolog,küçük oğlum radyo programıcısıdır. 9 başımdan beri şiir yazıyorum,beste çalışmalarım devam ediyor.

MUSTAFA COŞKUN
1957 'de Adana'da doğdu.İlk,orta ve liseyi Adana'da okudu.
1979 'da Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümünü bitirdi.Burs kazandı Fransa'ya gitti.Clérmont-Ferrand Üniversitesi'nde staj yaptı. Pedagojik Formasyon Eğitimi Setifikası aldı.
1980 yılında Mersin' de ATATÜRK LİSESİ ne atandı.Çalıştığı okulda
Fransızca ve müzik dersleri verdi.Görev yaptığı okullarda öğrencilerden oluşan TÜRK MÜZİĞİ KOROLARI kurdu.
İlkokulda Flût,ortaokulda kendi kendine akordeon çalmayı öğrendi.Ilk mûsikî eğitimine 1980 yılında Mersin Türk Sanat Müziği Derneği'nde başladı.Mûsikîde ilk hocası Kemanî Ahmet Tarık İncemen' den Türk Mûsikîsi nazariyatı ve fasıl mûsikîsi konusunda yararlandı.
Kanuni Abdülhafız Konaç'ın(İsmail Bahâ SÜRELSAN'ın talebesi) evinde düzenlenen müsikı meşklerine katılarak Klasik Türk Mûsikîsi üslûp ve tavrını geliştirdi.
Kadri Şençalar'ın ud metodundan yararlandı,kendi kendine ud çalmayı öğrendi.1983 'de mensubu olduğu Mersin Türk Sanat Müziği Derneğinde ud dersleri hocalığına getirildi.
Halk Müziği derlemecisi ve Bestekâr Koro Şefi Cavit ERDEM'in isteği üzerine Mersin TSM Derneğinde Türk Müziği usûlleri, nota ve solfej dersleri verdi.
Bu dönemde adlarına konserler düzenlenen,Avni ANIL,Sadi HOŞSES,Erdoğan BERKER,Arif Sami TOKER,Zekai TUNCA ve Ali ŞENOZAN gibi bestecileri yakından tanıma fırsatı buldu.
1983 Yılında Çukurova Üniversitesine bağlı Mersin Yüksek okullar Korosunun Şefliğine getirildi.
1984 yılında da Mersin MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TSM ÖĞRETMENLER KOROSU nu kurdu ve şefliğini yaptı ve konserler yönetti.
1985 yılında Sanatçı Mahzun KIRMIZIGÜL'ün de katılıp 1.lik ödülü aldığı,Mersin Uluslararsı Müzik Festivalinde TSM ve THM dallarında düzenlenen ses yarışmalarında seçici kurul ve jüri üyeliği yaptı.
1986 yılında Adana Belediyesi Konservatuvarı icrâ heyetine ud sanatçısı olarak davet edildi,Avni ANIL ve Suphi İDRİSOĞLU'nun yönettiği konserlerinde ud icrâ etti.
1986 yılında ilk bestesini yaptı.Öğrencisi Nâdide Gürpınar'a ait 2 şiiri besteleyerek TRT repertuarına kazandırdı(Hüseynî_Aksak DÖKÜLEN GÖZYAŞIMDA BİR GÜNAHIN YOK SENİN) ve ,(Hüzzâm_Düyek_KALBİ HİCRAN YARASI) TRT repertuvarına alınan bu Bu hüzzâm eser 25 yıl aradan sonra ilk kez TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Cengizhan SÖNMEZ tarafından okundu.
1986'da Mersin Türk Sanat Müziği Derneği Koro şefliği görevine başladı.
1988 de İstanbul'a,Heybeliada
H.R.Gürpınar Lisesi Fransızca öğretmenliğine atandı.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan SONGAR 'ın daveti üzerine, Fakültede çalışmalarını sürdüren Dr.Oruç Güvenç'in TÜMATA (Türk Müziği Araştırma) grubu içerisinde yer alarak PENTATONİK müzik çalışmalarına katıldı.
Mimar ve nota hattatı Yusuf ÖMÜRLÜ 'nün KUBBEALTI MÛSİKÎ ENSTİTÜSÜ'ndeki müzik çalışmalarına korist olarak katıldı.Beyazıt'taki Sahaflar Çarşısıdan topladığı yüzlerce kitap ve dergiyle,Türk Mûsikîsi kitaplığını kurdu.
MESAM (Mûsikî Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve ANSAN (Antalya Sanatçılar Derneği) üyesidir.
1992 yılında MERSİN BAHÇELİEVLER MÛSİKÎ DERNEĞİ KOROSU ve AVNİ ANIL KİTAPLIĞINI kurdu.
1994 yılında Prof.Dr.Alâeddin YAVAŞCA'yı davet ederek, eserlerinden oluşan bir repertuarla Mersin Kültür Merkezi Opera binasında ANKARA DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KROSU sazendeleri refakatinde, Solistliğini Alaeddin Yavaşca 'nın yaptığı nutulmaz bir konser gerçekleştirdi.
Avni Anıl , Cinuçen TANRIKORUR gibi üstâdları Mersin'e davet etti resital ve konserler düzenledi.
2003 yılında Adana'da düzenlenen,Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 80.yılı ALTIN KOZA Türk Sanat Müziği Beste yarışmasında,sözleri Cumali KARATAŞ'a ait'' TUTSAM O İPEK ELİNİ ''adlı Hüseynî-Düyek bestesi 210 eser arasında ALTIN KOZA Birincilik ödülüne layık görüldü.
2005 de emekli olup Antalya'ya yerleşti.Fasıl topluluklarında profesyonel ud sanatçısı olarak çalıştı
Antalya Mevlâna Kültür ve Sanat Vakfında(MEKÜSAV) Mevlevî Âyini icrâlarına kûdümzen ve bendirzen olarak katıldı.Vakıfta Küdüm ve Bendir dersleri verdi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi İSMAİL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARI icrâ heyetine,yapılan sınavla ney ve kudüm sanatçısı olarak girdi.İSMAİL BAHA SÜRELSAN KONSERVATUVARINDA kudüm ve Ud dersleri eğimenliği görevine getirildi.Konservatuvar öğrencilerine Kudüm,Bendir ve Ud dersleri verdi.ANTALYA YENİ YÜKSEKTEPE Felsefe Okulunda ud, ney ve kûdüm dersleri verdi.ADIM DANS VE SANAT MERKEZİ 'nde repertuvar,usûl ve şan hocalığı yaptı.ANŞOYAD (Antalya Şair Ozan Yazar Ressam ve Bestekârlar Derneği) Klasik Türk Müziği Korosunu kurdu ve şefliğini yaptı. AntalyaTürk Müziği Günlerinde sanat danışmanı olarak görev yaptı.
ASMEK de (Antalya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursu)10 yıl süreyle ney ve kudüm kursu usta öğreticiliği yaptı.Öğrencileriyle konserler sergiledi.
Hazırladığı kendisine ait SÛFÎNEY 99 projesi kapsamında, NEYHÂNE SAZENDELERİ topluluğunu kurdu.
Sanat yönetmenliğini kendisinin yaptığı 40 kişilik bir müzik topluluğu ile ANTALYA 8.TÜRK MÜZİĞİ GÜNLERİNDE görsel ağırlıklı müzikal bir sunum gerçekleştirdi. https://youtu.be/KaZsnV977X8
SUFÎNEY 99 projesi kapsamında,Üstad neyzenleri Antalya'da Karatay Medresesinde Ney sevdalıları ile buluşturdu.Bu proje kapsamında ilk eğitim çalışmaları Neyzen Kaşif DEMİRÖZ ve Celaleddin BİÇER ile gerçekleştirildi.
2010 yılında ANSAN TSM KOROSUNU(Antalya Sanatçılar Derneği) kurdu.Antalya Türk Müziği Günlerinde bir konser gerçekleştirildi.2010 yılında Avustralya'ya gitti,müziğe bir süre ara verdi. 2012 Yılında GÜLNİHAL TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU nu kurdu.Turhan Taşan Bestelerinden oluşan bir konser verdi.2013 Yılında Antalya senfoni orkestrasının MEVLÂNA konserine kudümzen olarak iştirak etti.2014 Yılında KARATAY MESRESESİ KLASİK TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU ve KARATAY MEDRESESİ TÜRK TASAVVUF MÜZİĞİ TOPLULUĞUNU kurdu ve ATSO sponsorluğundaki Antalya Türk Müziği günlerinde konserler verdi.2015 Yılında Antalya düzenlenen 1. ve 2. ALTIN NOTA(NOTALYA) BESTE YARIŞMALARINDA seçici kurul ve final jürisi üyeliklerinde bulundu.
2016 yılında Pir Sema Toluluğu ile, Liyvanya'da gerçekleştirilen TRAKAİ FESTİVALİ resmî sema törenlerine kudümzen olarak katıldı.Türk Müziği Besteciliği (Kompozisyon)dersleri verdi.TRT repertuvarına eser kazandıran birçok besteci yetiştirdi.TRT repertuarında 28 bestesi bulunmaktadır. Sözlerini kendisinin yazdığı bir güftesi Turhan Taşan tarafından bestelenmiş ve TRT Repertuarına alınmıştır. 400 civarında beste yapmıştır.
Sözlerini kendisin,müziğini Turhan TAŞAN' ın yaptığı ''Terk Edip Gidersen Bilki Yaşmam'' adlı bestesi İstanbul Radyosu ses sanatçısı Cengizhan Sönmez tarafından seslendirilmiştir.
Dinle:
https://youtu.be/pELZBzVOIqA
Bestelerinin bazıları,Gökhan SEZEN,Ela ALTIN,Ümit KOROĞLU,Melihat GÜLSES,Esra İÇÖZ ,Sinem SEVİNDİK,Cengizhan SÖNMEZ,Zeki TOPÇUOĞLU,Ceyda OKAN,Nurten DEMİRKOL,Belgin Gök ve Rengin Uyar KÖKTEN Bahadır ÖZÜŞEN, Suat ERDİL gibi TRT nin usta sanatçıları tarafından yorumlandı.
Halen Antalya'da kendi adına kurmuş olduğu MUSTAFA COŞKUN GÜFTEDEN BESTEYE TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU'nun şefliğini yapmakta ve YENİ ŞARKILAR dan oluşan repertuarlarla konserler vermektedir.
Mustafa COŞKUN 40 yıllık müzik geçmişiyle kendisini Türk Mûsikîsine adamış,onlarca konser yönetmiş ve yüzlerce talebe yetiştirmiştir.
Evrim ve Engin isimli 2 çocuk babasıdır,Antalya'da yaşamını sürdürmektedir.
 
Üst Alt