Mesajlar
200
Tepki Puanı
315
Selam dostlar,

bazen peşpeşe geçilecek eserleri bulmak için telefonda tekrar yazmak arama yapmak, sekme açmak vesaire zor oluyor, bana kalsa bir uygulamamız olsa daha hızlı hareket edebiliriz, farklı özellikler ekleriz.

Maddi zorluklar getirebilir tabii ki ama belki içimizde kabiliyetli arkadaşlar vardır :)

Mümkünse kitap uygulamalarındaki gibi hız ayarı olur, notayı kaydıran bir yan özellik koyulur, ayarlanır.. çalan kişi de takib eder. Mevzu telefon ekranlarının küçük olması ve sürekli kazaya müsait oluşu :)

Mesela meşk yapacaksınız, peşpeşe çalıncak eserler varsa önce eserleri buluruz (listeye ekle+ diye bir seçenek olur) 5-10 eser eklenir, herkes kendi profilinde listeler oluşturabilir biriktirebilir, başka insanların ortak listeleri paylaşılabilir, youtube playlist/çalmalistesi mantığı gibi yani önceden oluşturulur, telefondan insanlar o gün veya çalışırken rahat kullanır böylece. Bir tıkla diğer esere, diğer tıkla diğerine gibi gibi.. sekme aç kapa ara bul kaydır gibi sorunları ortadan kaldırır.

Diğer seçenekte hep kağıda basma mevzu devreye giriyor, hem pahalı hem de ziyan oluyor genelde. Birçoğumuz elimizde telefon uğraşmaktayız :)

Belki bir adım daha olmuş olur, mutlaka tekmile açık olmalıyız, çağımız hızı kolaylığı çok önplana getirdi.. Bunu siteden birşey talep etmek gibi değil de “bunu nasıl yapabiliriz” gibi düşünüyorum.

Biz de insanlar için kolaylaştırabilirsek, kullanıcı-dostu olursa beklenmedik bir hareket yaşanabilir.. Başka fikirler de var ise geleceğe bir not olarak kalır, paylaşalım.. Bunlar belki yabancı başka nota uygulamalarında vardır onu da bilmiyorum açıkçası :)

Selam ile..
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Merhabalar,

site sâhibi olarak bu konuda bir kaç söz söylemek isterim.

Ben de isterim telefonlara özel bir uygulamanın olmasını ancak bunu ne maddî ne de fikrî bir şekilde yapmam mümkün değil. Telefonlarda kullandığınız tüm uygulamalar milyon dolarlık şirketlerin milyon dolarlık bütçeleriyle gerçekleşmekte. Bir telefon aplikasyonu yaptırmak için binler değil, on binlerce dollar verip ancak yaptırabilirsiniz. Kendimde de böyle bir uygulamayı yazacak bilgi ve birikimim yok.

Ayrıca sitemiz XenForo altyapısını kullanıyor. Ancak ve ancak bu şirket özel bir uygulama çıkarmadıkça, tek bir site olarak özel bir uygulama çıkarmak akıl kârı değil. O kadar arka planda bilmediğiniz ve göremediğiniz fonksiyonlar var ki, bunları özel bir uygulamaya dönüştürmek çok zor. Yâni 50 bin dollar yerine 150 bin dollar bütçeniz varsa, anca o zaman olur, başka türlü olmaz.

Belki ticârî bir gelir elde ediyor olsaydı bu site, ki bu paraları kazanamayacağımız açık, o zaman yine belki diyebilirdim. Ama yok.

O yüzden ben en net yolu seçtim: tüm notaları PDF olarak sunmak. Bu şekilde, dolaylı da olsa, isteyen bilgisayarda, isteyen telefonda, isteyen kağıtta notaları görebilir. Daha donanımlı bir yapı maalesef mümkün değil (playlist, özel sekmeler, vs.). Sitenin o kadar eksiği var, ya custom (bize özel) bir site altyapısı yazılması gerekiyor, ki akıl kârı değil bu, ya da mevcut olan sistemleri kullanıp onlarla geçinmemiz gerekiyor olabildiğince.

Ne bileyim, devlet kurumlarından biri beni maaşlı işe alsa, bir de bana bütçe verse, ona göre bir şey yapabilirdim belki. Ama yazılım olarak bu alanda bilgim çok kısıtlı, yâni doğru kişi değilim bunun için. Öyle bir durumda da olmaz yâni. Elimden geldiğince sitemizi kullanışlı yapmaya çalışıyorum ancak maalesef teknik (yazılım) açıdan yardımcı olabilecek kimseye rastlamadım ve rastlayacağımı da düşünmüyorum. Ben de olduğu kadarıyla sunuyorum buradakileri. Sitemiz sâdece ön tarafta yönetilmiyor, yazılım tarafını da geçtim, bir de arka planda sunucu ile ilgili durumlar zaman istiyor. Meselâ 2 gün önce tüm siteleri ilgilendiren bir açık ortaya çıktı. Net bir bilgisini vermiyorum suistimal edilmesin diye ama bunun için sunucuda değişiklik yapmam gerekiyor sitenin iyi korunması adına. Zamânım kısıtlı, her meseleyle tek başıma ilgileniyorum, o yüzden maalesef istediğiniz her şeyi veremiyorum.
Kusûra bakmayın.

Not: Allah'tan moderatör ekibim var, Levent Abi var, Harun Bey var, en azından ön planda yönetim olarak güçlüyüz.
 
Mesajlar
200
Tepki Puanı
315
Canım abicim haşa bir kusurunuz olamaz bu hususta, burada büyük bir emek; saf bir iyi niyet ve azim var, bu site ve sizin yaptıklarınız iki farklı şey; birbirinin içine girmesin, ben mahzun olurum. Biri konuşulabilir maddi bir konu, diğeri sizin şahsınızı eleştirmek olur. Burada öyle birşey söz konusu olamaz. Maksadım bu maddi, değişebilir kısımlarının geleceğe dönük bir not olarak kalması. Siz zaten yapacağınızı yapmışsınız, biz her zaman sizden razıyız duacıyız bundan emin olabilirsiniz.

Para pul olmuş diyorum bir atasözüyle konuyu dadlıya bağlayayım :)
 
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
@Sadikkara

Estağfirullah, ben iyi niyetinden şüphe etmiyorum zâten, yâni konuyu tatlıya bağlayacak bir durum yok. Sonuçta düşünce ve fikir olarak söylediklerin gâyet güzel ve mantıklı. Ancak ben kendi açımdan neden bu tür isteklere yanıt veremediğime açıklık getirmek istedim. Ne kendimi poh pohlamak için, ne de acındırmak için. Durum tespiti. Keşke imkanlarımız daha iyi olsa da daha fazlasını yapsak.

Aslında sitemizde üyeler biraz daha katkı sağlasalar, uçururuz burayı içerik olarak ama maalesef herkes telefonuna yapışıp kaldığı için kimse üşenmiyor içerik bakımından. Sitemizi o yönde geliştirmemiz lâzım bence ilk olarak. Altyapı da var bunun için ama insan gücü yok. Sonra daha büyüdükçe teknoloji bakımdan olaylara bakmamız lâzım.
 
Mesajlar
200
Tepki Puanı
315
Anlıyorum, tabi girilmeyen eserler var ise mühim bir konu.. severek katkı yapacak insanlar lazım, birşeyler yapabilirim ben de.. çok maharetli değilim pc’ işlerinde ama ingilicce var lazımsa bir yazı yazarız çeviririz.. Her zaman ulaşabilirsiniz.
 
Üst Alt