Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3899
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Bu hafta ardarda iki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı: Devlet Arşivleri ile Millî Saraylar’ı Cumhurbaşkanlığı’na bağlayan kararnameler…
[...]
Arşivciliğimizin yarım asırdır devam eden teşkilâtlanma derdi, hafta başında çıkartılan ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bir “Devlet Arşivleri Başkanlığı” kurulmasını öngören 11 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çözüldü.
[...]
11 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi tamamiyle uygulanıp uzun seneler önce yapılması gereken arşivleri tek bir çatı altında toplama faaliyeti tamamlandığında bütün bu zorluklar da nihayet bulacak ve hevesli tarihçilerimiz Avrupa ile Amerika’nın “National Archives”, yani “Ulusal Arşiv” sisteminin benzeri bir sistemde ihtiyaç duyacakları her belgeye internet vasıtası ile evlerinden bile ulaşabileceklerdir.
[...]
Murat Bardakçı - Cumhuriyet Türkiyesi’nin 90 küsur senelik arşiv macerası, bu hafta mutlu şekilde nihayet buldu! - HABERTÜRK

Sizce, devletin resmî kurumları, biz amatörler gibi değilde, gerçek kullanışlı bir internet arşivi oluşturabilirler mi? Haber çok güzel bir haber ve en iyisini umuyoruz.
Kim bilir, bizim sitemizin ömrü belkide çok kısa kalacak, eğer devletin arşivcileri bir kültür/müzik arşivi oluşturursa. İnşallah güzel bir şeyler ortaya çıkar.
 
Üst Alt