Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
Merhabalar,

sitemiz 3 gündür kapalıydı. Neden diye merak etmiş olabilirsiniz.

Arka planda sunucuyla alâkalı değişiklikler oldu sitemiz daha hızlı ve güvenilir olması için.

Ayrıca fark ettiyseniz sitemize yararlı olacağını düşündüğümüz yenilikler getirdik.

Ancak henüz tam anlamıyla sistemler oturmuş değil, bâzı eksiklikleri ve hatâları var. Önümüzdeki günler boyunca bu sorunları gidermeye çalışacağız ve yenilikler tam anlamıyla sorunsuz çalışır bir vaziyette olacaklar.

Siteyi daha fazla sizden uzak tutmamak için bu hâliyle tekrardan açıyoruz.

Yazılımcılar arasında kullanılan "beta sürüm", henüz tam anlamıyla eksiksiz şekilde bitmemiş test sürüme denir. Biz de şimdilik beta sürümündeyiz yenilikler olarak. Hâlâ aktifleşmemiş yeniliklerimiz mevcut veyâ tam potansiyeline ulaşmamış olan gördüğünüz yenilikler.

Karşılaştığınız hatâları burada bildirebilirsiniz veyâ görüşlerinizi dile getirebilirsiniz.

Teşekkürler.


Not:

Yeniliklere bir göz atalım

1) Akıllı Arama.

İstediğiniz şekilde arama yaparak size en uygun sonucu verir, tam ismi girmenize gerek yok.

1574343798014.png



2) Vikipedi Özelliği

Böyle kolay erişebilir listeler hâlinde her sıfatın kendine ait bir sayfası olacaktır. Her sıfatın özel sayfası olduğundan, zamanla bu sayfaları doldurabileceğiz ve bir bilgi bankası yaratmış olacağız. Şu an aktif halde değil ama her isteyen istediğini sisteme ekleyebilecek. Şu an beta versiyonunda olduğumuz için bu durum sizlere kapalı kalacak.
Ancak bu aşağıda gördüğünüz kategoriler ile kalmayıp, sistemi daha da genişleteceğiz. Meselâ çalgılar, makâleler, tezler ve diğer şeyler için kategoriler olacak. Bununla kalmayıp IMDb gibi bir sistemle bu içerikleri değerlendirebileceksiniz (meselâ şu an ki TV/Radyo programlarını değerlendirmek için kategorimiz de olacak).

1574343875633.png


Örnek olarak test olarak yaptığım bir çalışma. Her sıfatın kendi resim galerisi olacak (eğer resim yüklüyse) veyâ kısa özet bilgiler içeren kutucuklar olacak.

1574344245209.png




3) Eserlerin Listelenmesi

Bizde bulunan bütün eserler ve kayıtlar otomatik olarak her sıfatın sayfasında yer alıyor olacaklar. Tam anlamıyla henüz tam potansiyeline ulaşmadı, şimdilik hız bakımından büyük listeler için sıkıntı yaratmaması adına diğer sütünlar aktif hâle getirilmediler. Yâni listelerde sâdece eser ismini görüyorsunuz ama ileride o eserlere ait diğer bilgiler de yer alacaklar. Arama yapabiliyorsunuz listelerde ve sıralamayı değiştirebiliyorsunuz.

Şu an böyle durumda (meselâ makama göre sıralattım):

1574345216194.png


Sâdece eserler değil, bizim sistemimizde olan kayıtlarda listeniyor olacaklar.

1574345392040.png



4) Anahtar Sözcükler

Şu an tam olarak doğru işlemiyorlar ancak çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Otomatik olarak her sıfat vikipedi sayfasına yönleniyor olacak.
1574344320901.png



5) Yeni Filtre Özellikleri:

Ânında arama yapabilen, ne kadar sonuç bulduğunu gösteren, filtrelerde isim aramasına izin veren, birden fazla isim aratabilen bir sistem.

1574344803225.png


6) Köşe Yazıları

Nasıl gazetelerin kendi yazarlarına ait köşeleri var ise, bizim de amacımız bu kültürün bir "internet gazetesi" olabilmek. Bunun için siz değerli insanların istedikleri zaman kendi köşelerinde yazılar yazabilecekleri bir sistemimiz olacak.
Henüz daha sitede çalıştırmadığımız bu sistem, diğer yukarıda belirtilenleri tam anlamıyla çalışır vaziyete getirdikten sonra aktif hâle getireceğiz. Şimdilik bununla ilgili size gösterebileceğimiz bir örneğimiz yok.
 
Son düzenleme:
Mesajlar
2516
Tepki Puanı
3896
İnternet Sayfası
link
Facebook
link
3 numaralı yeniliği şimdilik kapatmak zorunda kaldım. Sunucuya aşırı yük bindiriyordu, sorunlar çözüldüğü vakit tekrar aktif hâle getirilecek.
4 numaralı yeniliği de şimdilik kapalı tutuyoruz, yakında kullanıma açılacaklar.
 
Son düzenleme:
Üst Alt