Mesajlar
18
Tepki Puanı
13
Kıymetli üstadlar
Malum yapay zeka ile artık istenilen kişilere istenilen parçalar söyletilebilmektedir. Acaba bu teknolojiden faydalanmak biz müzikseverler için de iyi olur mu diye düşünüyorum. İlk olarak Celal Şengör'e söyletilen ilahiyi dinledim ve daha sonra başka kişiler... Velhasıl bundan etkilendim ve kendime şöyle bir soru sordum. Acaba çok çok sevdiğim parçaları çok beğenerek dinlediğim örneğin Kani Karaca'ya söyletmek nasıl bir fikir olur diye ? Eserin ruhu muhakkak kaybolacaktır ancak ben mesela herhangi bir şeyi Kani Karaca'dan dinlediğim zaman kayıt kötü bile olsa çok hoşuma gidiyor. Murabba besteler, semailer hatta ayin-i şerifleri bu şekilde istediğimiz üstadın sesinden dinlemek etik olur mu sizce?
Belki benden çok çok önce bu şekilde bir şey düşünüp uygulayan vardır. Varsa eğer paylaşabilirse renkli bir sohbet olacağını düşünüyorum.
Lütfen düşüncelerinizi söylemekten çekinmeyin. Zira bu sitede çok beğenerek takip ettiğim çok kişi var. Saygılar sunarım herkese. Iyi geceler
 
Mesajlar
45
Tepki Puanı
49
Daha önce Zeki Müren'e Parla adındaki Yüzüncü yıl marşı okutulmuştu.Açıkçası bu kadar benzetilebileceğini hiç tahmin etmiyordum dinleyince çok şaşırmıştım.
 
Mesajlar
18
Tepki Puanı
13
Daha önce Zeki Müren'e Parla adındaki Yüzüncü yıl marşı okutulmuştu.Açıkçası bu kadar benzetilebileceğini hiç tahmin etmiyordum dinleyince çok şaşırmıştım.
Evet onu da dinledim. Gayet başarılı. Ben naçizane, bu işten anlayan sanatsever arkadaşların da Münir Nurettin Selçuk olsun Kani Karaca olsun, böylesine büyük üstadalara yapay zeka ile cover yapmasını çok çok isterim ve heyecanla bekliyorum.
Eğer bu işten anlayan birine denk gelirsem özellikle Itri, Zaharya gibi büyük bestekarların bestelerini Kanı Karaca'ya söyletmekten başlardım. Isfahan veya Bestenigar bestesini Itri'nin, ya hicaz takımını Zaharya'nın Kani Karaca'dan veya Münir beyden kuran tilaveti dinleme keyfini hayal etmek bile etkileyici.
Bu arada ben Hafızım. En sevdiğim iki yorumcu ise bahsi geçen 2 üstad olduğu için bu şekilde örneklendirme yaptım.
 
Üst Alt