Ana Sayfa
Yeni Mesajlar
Forumlarda Ara
Eser (Nota) Arşivi
Yeni Mesajlar
Kayıt Arşivi
Yeni Mesajlar
Köşe Yazıları
Yeni yazılar
Yeni yorumlar
Yazı dizisi
Yazıları ara
Ansiklopedi
Yeni maddeler
Yeni yorumlar
Yeni puanlamalar
Ansiklopedi'de ara
Bizimle Paylaşın!
Giriş Yap
Kayıt Ol
Türkçe (TR)
Dil Seçici
English (US)
Türkçe (TR)
Neler Yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni Mesajlar
Menü
Giriş Yap
Kayıt Ol
Install the app
Yükle
Eser (Nota) Arşivi
Eser (Nota) Arşivi
Saz Semaisi - Fikret Esat Karakaya - Bezmârâ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Levent Çelik" data-source="post: 68949" data-attributes="member: 124"><p>Tabiki teorik bilgi de gereklidir ama tarifinden yemeğin tadını anlayamayız, yapıp tatmak gerekir. Limonu hiç tatmamış birine ekşi tadı nasıl anlatabilirsiniz? Önce tatmak lazım. Hem ekşi olan sadece limon değil ki, kivi de ekşi, yoğurt da ekşi vs. Adı ayni ama tadı farklı... </p><p></p><p>Kulak bunların daha kaç çeşidini yıllarca emekten etüdlerden sonra ancak ayırmaya başlar. Senelerce "budur" dediğin şeye "aa böyle imiş diyebilirsin, demelisin de. Ilimde dik kafalılık olmaz, olursa dediğim dedik öttürdügüm düdük denir ona ki kendin çalar kendin dinlersin. Bu maalesef bugünki hal-i pür melalimizin de tarifi. Herkes kendinden menkul.</p><p></p><p>Altina yazdigimiz konu da dahil, Bezmara diye bir makam duymadım hiç. Daha önce de yazdım zaten her seyiyle ayni olan makamın adını değiştirerek buluş? yapmak, müellifini? bırakın, hıçkırıgina dahi meftun olduğum Münir Bey olsa aynı şekilde itiraz ederdim. </p><p></p><p>Aynı şekilde Evcara mevzuundaki itirazım da sabittir. Ilimde alınma gücenme olmaz. Tarife göre yapılmamasının tek açıklaması Evcara'ya benzetmeme gayreti olarak aklıma geliyor. </p><p></p><p>Bu dediğimi polemik olarak almamanızı rica ediyorum, lütfen oturup üzerinde düşününüz. Başkasının yaptığını kontrol eder gibi objektif olunuz. Samimî söylüyorum bu gayretiniz oldukça tarihe daha çokça not düşersiniz, inşallah gelecekte başvuru kitaplarının müellifi olursunuz. Ama bu şekilde zorlama işlere gerek yok. Acele etmeyin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Levent Çelik, post: 68949, member: 124"] Tabiki teorik bilgi de gereklidir ama tarifinden yemeğin tadını anlayamayız, yapıp tatmak gerekir. Limonu hiç tatmamış birine ekşi tadı nasıl anlatabilirsiniz? Önce tatmak lazım. Hem ekşi olan sadece limon değil ki, kivi de ekşi, yoğurt da ekşi vs. Adı ayni ama tadı farklı... Kulak bunların daha kaç çeşidini yıllarca emekten etüdlerden sonra ancak ayırmaya başlar. Senelerce "budur" dediğin şeye "aa böyle imiş diyebilirsin, demelisin de. Ilimde dik kafalılık olmaz, olursa dediğim dedik öttürdügüm düdük denir ona ki kendin çalar kendin dinlersin. Bu maalesef bugünki hal-i pür melalimizin de tarifi. Herkes kendinden menkul. Altina yazdigimiz konu da dahil, Bezmara diye bir makam duymadım hiç. Daha önce de yazdım zaten her seyiyle ayni olan makamın adını değiştirerek buluş? yapmak, müellifini? bırakın, hıçkırıgina dahi meftun olduğum Münir Bey olsa aynı şekilde itiraz ederdim. Aynı şekilde Evcara mevzuundaki itirazım da sabittir. Ilimde alınma gücenme olmaz. Tarife göre yapılmamasının tek açıklaması Evcara'ya benzetmeme gayreti olarak aklıma geliyor. Bu dediğimi polemik olarak almamanızı rica ediyorum, lütfen oturup üzerinde düşününüz. Başkasının yaptığını kontrol eder gibi objektif olunuz. Samimî söylüyorum bu gayretiniz oldukça tarihe daha çokça not düşersiniz, inşallah gelecekte başvuru kitaplarının müellifi olursunuz. Ama bu şekilde zorlama işlere gerek yok. Acele etmeyin. [/QUOTE]
Alıntı ekle...
Kullanıcı Doğrulaması
Gönder
Eser (Nota) Arşivi
Eser (Nota) Arşivi
Saz Semaisi - Fikret Esat Karakaya - Bezmârâ
Üst
Alt