Mesajlar
20
Tepki Puanı
15
Belki daha önce çok konuşulmuş bir konudur, konuyu tekrar açıp gevezelik etmek istemem ama sizlerin görüşlerinizi merak ettim.
Sanat müziğinin geleceği ve ne şekilde gelişebileceği hakkında neler düşünüyorsunuz? Malum dinleyeni de icra edeni de giderek azalan bir müzik türü (hiç yoksa bana öyle geliyor). Sırf devlet desteğiyle veya bazı sayılı insanların ilgilenmesi ile sürdürülemez gibi. Bilmiyorum, belki de ben fazla karamsarlık ediyorum. Sizlerin düşünceleri nelerdir?
 
Son düzenleme:
Mesajlar
27
Tepki Puanı
38
Klasik müziğimiz desek daha doğru olur :) "Sanat müziği" ifadesinin genel olarak bilinen, anlaşılan şekli içinde; "eğlence, insanları iyi/ kötü hallerinde eğleme müziği" gibi şeyler olduğu için, bunlar sanarım ki varlığını hep sürdürecek.

Klasik müziğimiz ise okuyabildiğimiz tarihinde hep az sayıda icracı ve dinleyici bulmuş. Hatta nazariyesi ile ilgilenen çok çok daha az bir kesim olmuş.
Bildiğim kadarıyla günümüzde batı toplumlarında kendi klasik müziklerinin dinleyicisi de izleyicisi de kendi insan sayılarına göre çok az.

Bir de şöyle bir şey var. Bir alanda sayı arttıkça kalite ciddi oranda düşüyor. Bunu da göz önüne almak lazım. Bizim müziğimiz çok geniş kitlelere hitap edecek, çok fazla sayıda onu öğrenmeye çalışanın olabileceği bir müzik değil.

Bununla birlikte; müziğimizin icrâcı, dinleyici, aktarıcı cihetlerinden muhatabı bitmez Allah'ın izniyle... :))
 
Üst Alt