İSAM kütüphanede Cüneyd Kosal arşivinde Marşların olduğu ayrı bir bölüm var oraya bakın.Ben bir kadın besteci ile ilgili araştırma yapıyorum.Bu besteciyle ilgili bir lisans bitirme ödevinin içinden bestecinin o kadar çok bilinmeyen yeni notaları çıktı ki.Sizde Marş bestelemiş bestecileri saptayıp bu besteciler ile ilgili yapılmış lisans üstü tezlere bakmalısınız bu da bulma yöntemlerinden birisi.Benim bulduğum Marşlardan biri örneğin Emine Şayan'ın Alman Marşı.Bu kadın besteciyi Recep Uslu'nun hazırladığı bibliografyadan saptadım.Notasının bulunacağı tek yer İSAM kütüphane.Emine Şayan hanıma ayrıca bestelediği Marşın adıyla birlikte Pars Tuğlacı'nın Mehterhaneden Bandoya adlı kitapta rastladım.Bu kitaptaki bilgiye şöyle ulaştım:Googlebooks yazıp arama motoruna istediğiniz bilgiyi yazıyorsunuz çıkıyor. Emine Şayan, benim araştırma yaptığım kadın besteci Neveser Kökdeş'in ablası.Ulaştığım Marş bilgisini yazıyorum.Emine Şayan hanım;Alman Ordusunun Muzafferiyet Marşı;İstanbul ts,Rhum DesDeutschen Arma March.Ben notasına Cüneyd Kosal arşivinden bakacağım.Ayrıca Neveser Kökdeş'in de İstanbul'un Fethi için bestelediği bir Fetih Marşı var ancak notası yok.Size sözünü ettiğim Gönül Paçacı Tuncay'ın kitabında epey bir Marş notası var hem de Osmanlı Nota Yayıncılarının dökümünü veren detaylı bilgiler mevcut.Benim bilebildiklerim bunlar.