Ney sazında üfleme şiddetine göre hangi perdeden hangi notanın üretildiğini gösteren tablodur.Ben de derslerimde bu tabloyu kullanıyorum. Oldukça anlaşılır ve pratik bir tablo.Yeni başlayanlar için; İkinci ve üçüncü üfleme şiddetine bakmaları daha faydalı olacaktır. Birinci ve dördüncü şiddetler ileri seviye neyzenler için daha uygundur.Not: Şiddet, aynı zamanda devre teriminin de karşılığıdır. Biz, Ney sazında Türk musîkisindeki ses sisteminden ötürü oktav yerine devre kelimesini kullanıyoruz.[ATTACH=full]66918[/ATTACH]
Ney sazında üfleme şiddetine göre hangi perdeden hangi notanın üretildiğini gösteren tablodur.
Ben de derslerimde bu tabloyu kullanıyorum. Oldukça anlaşılır ve pratik bir tablo.
Yeni başlayanlar için; İkinci ve üçüncü üfleme şiddetine bakmaları daha faydalı olacaktır. Birinci ve dördüncü şiddetler ileri seviye neyzenler için daha uygundur.
Not: Şiddet, aynı zamanda devre teriminin de karşılığıdır. Biz, Ney sazında Türk musîkisindeki ses sisteminden ötürü oktav yerine devre kelimesini kullanıyoruz.[ATTACH=full]66918[/ATTACH]