Ana Sayfa
Yeni Mesajlar
Forumlarda Ara
Eser (Nota) Arşivi
Yeni Mesajlar
Kayıt Arşivi
Yeni Mesajlar
Köşe Yazıları
Yeni yazılar
Yeni yorumlar
Yazı dizisi
Yazıları ara
Ansiklopedi
Yeni maddeler
Yeni yorumlar
Yeni puanlamalar
Ansiklopedi'de ara
Bizimle Paylaşın!
Giriş Yap
Kayıt Ol
Türkçe (TR)
Dil Seçici
English (US)
Türkçe (TR)
Neler Yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni Mesajlar
Forumlarda Ara
Menü
Giriş Yap
Kayıt Ol
Install the app
Yükle
Ana Sayfa
Klasik Türk Mûsikîsi (Alaturka)
Müzik Sohbetleri
Müziğimizin Etkileri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="arif" data-source="post: 88296" data-attributes="member: 111"><p>Biraz zaman gecmis ama ben simdi gordum gonderinin devamini. Ama yazmak istiorum. Konuda kaynak ileri surmek gibi bilgisi olan biri degilim biseye inanirim ve aksini dusunen varsada dinlerim. Makamlarin tibbi etkisi bile vardan ziyade makamdan once tip gelir. gezegenlerin sesleri diorlarya aslinda bu basit bir ifade sesden ziyade bir frekans etkisi var gun icerisinde her saat bir gezegenin etkisinde bu gezegenlere gore makam dinleme hadisesini hatta uygulama ile saatleri takip ederek dakikasi dakikasina dinleyerek dafelarca denemeler yaptim. Etki genelde gezegen saatinin son 5 dakikasindan itibaren degismeye baslior. Musiki ilmi peygamberler araciligiyla bize ulasmis bisey. Yani keyif icin olan birseyi tip ilminde kullanmaktan ziyade .. ancak tip bilgisi astroloji ilmi gibi dallarda derinleserek musiki kesfeolunan bisey. Varmi hic musiki duymadigi bir galde devrikebir usulunde hisleriyle bir pesrev yazabilecek babayigit . Yazamaz kimse, Cunki musiki ilmi sadece kulaktan ibaret degil. Hizir bin abdullahin edvarinda seslerin 4 yone ayrildigini kulakla duyulan duyulamayan vs gibi ayristirior. Yani birbirinden farkli 4 nota basildiginda bunlarin tek farki duyum degil. Eserde giydirdiginiz usulle o notanin hafizaya alinabilen ve ayrica alinamayan kisimlarini hissederiz. Bir aleme ceker bizi. Her bestede makamina gore usulune gore o nedenle nota kullanimi farklilasir. Kafadan beste olmaz. He yapariz bide modern bestekar oluruz he sonra nolur. Derizki musiki ile tedavi bile oluormus ! Biraz kinayeli oldu ama bu mevzu kinayeyi hakedior.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="arif, post: 88296, member: 111"] Biraz zaman gecmis ama ben simdi gordum gonderinin devamini. Ama yazmak istiorum. Konuda kaynak ileri surmek gibi bilgisi olan biri degilim biseye inanirim ve aksini dusunen varsada dinlerim. Makamlarin tibbi etkisi bile vardan ziyade makamdan once tip gelir. gezegenlerin sesleri diorlarya aslinda bu basit bir ifade sesden ziyade bir frekans etkisi var gun icerisinde her saat bir gezegenin etkisinde bu gezegenlere gore makam dinleme hadisesini hatta uygulama ile saatleri takip ederek dakikasi dakikasina dinleyerek dafelarca denemeler yaptim. Etki genelde gezegen saatinin son 5 dakikasindan itibaren degismeye baslior. Musiki ilmi peygamberler araciligiyla bize ulasmis bisey. Yani keyif icin olan birseyi tip ilminde kullanmaktan ziyade .. ancak tip bilgisi astroloji ilmi gibi dallarda derinleserek musiki kesfeolunan bisey. Varmi hic musiki duymadigi bir galde devrikebir usulunde hisleriyle bir pesrev yazabilecek babayigit . Yazamaz kimse, Cunki musiki ilmi sadece kulaktan ibaret degil. Hizir bin abdullahin edvarinda seslerin 4 yone ayrildigini kulakla duyulan duyulamayan vs gibi ayristirior. Yani birbirinden farkli 4 nota basildiginda bunlarin tek farki duyum degil. Eserde giydirdiginiz usulle o notanin hafizaya alinabilen ve ayrica alinamayan kisimlarini hissederiz. Bir aleme ceker bizi. Her bestede makamina gore usulune gore o nedenle nota kullanimi farklilasir. Kafadan beste olmaz. He yapariz bide modern bestekar oluruz he sonra nolur. Derizki musiki ile tedavi bile oluormus ! Biraz kinayeli oldu ama bu mevzu kinayeyi hakedior. [/QUOTE]
Alıntı ekle...
Kullanıcı Doğrulaması
Gönder
Ana Sayfa
Klasik Türk Mûsikîsi (Alaturka)
Müzik Sohbetleri
Müziğimizin Etkileri
Alt