Ana Sayfa
Yeni Mesajlar
Forumlarda Ara
Eser (Nota) Arşivi
Yeni Mesajlar
Kayıt Arşivi
Yeni Mesajlar
Köşe Yazıları
Yeni yazılar
Yeni yorumlar
Yazı dizisi
Yazıları ara
Ansiklopedi
Yeni maddeler
Yeni yorumlar
Yeni puanlamalar
Ansiklopedi'de ara
Bizimle Paylaşın!
Giriş Yap
Kayıt Ol
Türkçe (TR)
Dil Seçici
English (US)
Türkçe (TR)
Neler Yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni Mesajlar
Forumlarda Ara
Menü
Giriş Yap
Kayıt Ol
Install the app
Yükle
Ana Sayfa
Klasik Türk Mûsikîsi (Alaturka)
Müzik Sohbetleri
Mustafa Doğan Dikmen (Musikiye Dair Röportaj)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Derûnhân" data-source="post: 69039" data-attributes="member: 5"><p>Çok güzel bir örnek olmuş ve çok güzel şekilde durumu özetlediniz. Evet, maalesef bu böyle. Herkes kolayın peşinde...</p><p></p><p>Ancak bir noktaya tam katılmıyorum. "Talep edene" dediniz. Ancak genç veyâ çocuk yaşta olan insan bilinçli bir seçim yapamaz. Ben meselâ 20 yaşımdan sonra bilinçlendim, bu kültürden haberim yoktu bile. Keşke ben küçükken olsaydı da, şimdi çok farklı bir insan olurdum diye üzülüyorum.</p><p></p><p>O yüzden bu talep meselesi sâdece kişinin irâdesiyle olan bir durum değil. Yâni siz herkesin önüne lahana koyarsanız, herkes lahana ile büyür ve büyüdüğünde talebi o yönde olur. Ama karşısına balık koyarsanız, o zaman farklı bir talep oluşur. Mesele herkese ulaşmak değil tabii ki ama en azından toplumda bir konum yaratmak gerekir. Onun olduğunun bilincinde olması lâzım genelin. Bu kadar insan Yıldız Tilbe'yi biliyorsa ama kimse Mustafa Doğan Dikmen 'i bilmiyorsa, o zaman bir sorun var demektir. Ama tabii siz de aynı şeyleri söylüyosunuz genel olarak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Derûnhân, post: 69039, member: 5"] Çok güzel bir örnek olmuş ve çok güzel şekilde durumu özetlediniz. Evet, maalesef bu böyle. Herkes kolayın peşinde... Ancak bir noktaya tam katılmıyorum. "Talep edene" dediniz. Ancak genç veyâ çocuk yaşta olan insan bilinçli bir seçim yapamaz. Ben meselâ 20 yaşımdan sonra bilinçlendim, bu kültürden haberim yoktu bile. Keşke ben küçükken olsaydı da, şimdi çok farklı bir insan olurdum diye üzülüyorum. O yüzden bu talep meselesi sâdece kişinin irâdesiyle olan bir durum değil. Yâni siz herkesin önüne lahana koyarsanız, herkes lahana ile büyür ve büyüdüğünde talebi o yönde olur. Ama karşısına balık koyarsanız, o zaman farklı bir talep oluşur. Mesele herkese ulaşmak değil tabii ki ama en azından toplumda bir konum yaratmak gerekir. Onun olduğunun bilincinde olması lâzım genelin. Bu kadar insan Yıldız Tilbe'yi biliyorsa ama kimse Mustafa Doğan Dikmen 'i bilmiyorsa, o zaman bir sorun var demektir. Ama tabii siz de aynı şeyleri söylüyosunuz genel olarak. [/QUOTE]
Alıntı ekle...
Kullanıcı Doğrulaması
Gönder
Ana Sayfa
Klasik Türk Mûsikîsi (Alaturka)
Müzik Sohbetleri
Mustafa Doğan Dikmen (Musikiye Dair Röportaj)
Alt