Konuya cevap cer

Merhabalar. Ben hasan Zahid Yurdagül. Tokat Devlet Konservatuvarında araştırma görevlisiyim. Ana sazım Neydir. Usuller ve Kudüm sazı ile de ana saz düzeyinde ciddi olarak ilgilenmekteyim.

Selim hoca ile kendisinin düşünüp kurduğu usul sistemi konusunda birkaç hafta online ders yaptık. Hocanın izah ettiği hususlarda zerre mantık hatası, düzgün zemine oturmayan hiç bir şey yok. Hoca girizgah niteliğinde konuyu biraz detaylı anlatıp, örneklendirip dersleri bitirmişti o zaman:)

-devamı için müsait olamadı- Zihnimizde yerleşik usul algısını tamamen kenara koyan ama usullerin dikkate alınacak seviyedeki hakiki eserlerdeki, gelenekteki kullanımıyla da tam paralel olan, gelenekle neredeyse hiç çakışmayan bir sistemi var hocanın.

Sadece kitabı edinmek de yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum çünkü zihnimizdeki usul yapısı, algısı sebebiyle tek başına içinden çıkılmayacak bir anlatımı ve zorluğu var kitabın. Hoca ile kendi kitabı üzerinden ders yapmanın konuyu anlamak için tek yol olduğu kanaatindeyim.

Üst Alt