Mesajlar
45
Tepki Puanı
49
Merhabalar bir konu hakkında hem bilgi hem de tecrübelerinize danışmak istiyorum. 27 yaşındayım kendi işimi yapıyorum ve kazancım çok şükür iyi. 2-3 yıldır amatör olarak ud çalıyorum fakat her geçen gün bu işi daha çok istiyorum. İşimden dolayı udu elime bazen haftada bir bazen de haftalarca elime alamıyorum bu da beni rahatsız ediyor. Şuan da konservatuvar veya müzik fakülteleri için geç sayılır mıyım. Eğer bu sene çalışırsam kazanabileceğime inanıyorum.
 
Son düzenleme:
Mesajlar
1581
Tepki Puanı
2704
Hiç bir şey için geç değildir. Ancak işin ekonomik boyutu var. 4 yıl sürecek ve işinize yeteri kadar vakit ayiramayabilirsiniz. ( işinizin içeriği önemli tabi. Elinizi ve zihninizi meşgul edecek ve başka bir yardımcınız yoksa zor görünüyor. )
Tercih edilen yolda ve yolun sonunda sizi ne bekler, onun garantisi yok. Evdeki bulgurdan da olabilirsiniz.

Benim fikrim işinizi birinci planda tutmanız yönünde.

Konservatuvar sizi âlim yapmayacak. Bir iki ciddî cemiyete gidip koro çalışmalarında udunuzla eşlik etmeniz, hem enstrüman yeterliliginizin hem de nazari bilginizin artmasina uygulamalı olarak fayda sağlayacaktır.
 
Mesajlar
45
Tepki Puanı
49
Ancak işin ekonomik boyutu var. 4 yıl sürecek ve işinize yeteri kadar vakit ayiramayabilirsiniz.
Samsun'da yaşıyorum. Eğer bu yolda yürüyeceksem müzik ortamının en yoğun yapıldığı bir şehirde yapmak isterim ki bu da İstanbul gibi gözüküyor. Yani işimi ve yaşadığım şehri tamamen değiştirmeyi göze aldım.

Tercih edilen yolda ve yolun sonunda sizi ne bekler, onun garantisi yok. Evdeki bulgurdan da olabilirsiniz.
Birkaç yıldır yaşadığım kararsızlığın en temel sebebi bu. Onun için daha somut planlar yapmam gerekiyor. Aklımdaki birkaç sorunun cevabında daha net bir karar verebilirim.

Konservatuvarların çalgı bölümü (özel/devlet) için yaş sınırı var mı?
Devlet koroları ve trt'deki müzisyenlerin çalışma süresi, maaşları ve son 5 yıldaki atama sayısı nedir?
Eğitim fakültesindeki müzik bölümü mezunları Müzik öğretmeni olabiliyor. Müzik öğretmeni kültür ve turizm bakanlığına bağlı devlet korolarında veya trt'de çalışabiliyor mu yoksa sadece konservatuvar mezunu mu istiyorlar?
 
Mesajlar
1581
Tepki Puanı
2704
Biz istanbul'dan nasıl yol bulsak da kaçsak diye bakınıyoruz, sen tası tarağı satıp buraya gelmeyi planlıyorsun.

Istanbul eski istanbul değil artık. Arabı, acemi, gurcusu, türkmeni, çerkezi, rusu vs. her milletten aldığı göç ile profili değişti. Sirkülasyon var, imkan bulan yerlisi de kaçıyor. Dolayısıyla sosyo-kültürel ortam bambaşka bir tarafa doğru evriliyor. Zaten genel olarak bir arap-seviciligi vardı, cok yakında arabesk ile birlikte hakim kültürü haline gelecek istanbulun.

Hâl-i hazırda bir avuç insan yapıyor ve dinliyor bu müziği. Gelecekte de yine öyle olacaktır ama piyasadaki iş imkanları daha şimdiden çok daraldı.

Gerçek anlamda Türk Musıkisi zevki halk arasında hiç olmadı. Ama biraz sizden biraz bizden taktiği ile aralara serpiştirip kulakları isindirmaya çalışırdık. Şimdi düğününde "ilahi" çalınsın istiyor ama mezdeke tarzında olsun deniyor. Ilahi diye bildiği şey de sözüyle müziği ile "yanık yağlı romantik arabesk-fantezi" şarkı türkü bozması ucube bir şey zaten. Neyse...

Çok örnek veririm daha...

Amatör olarak, zevk için müzikle uğraşmanı özellikle tavsiye ediyorum. Güzelim işini gücünü bozma kardeşim.

Musıki ile alakalı her türlü sorunu bana yazabilirdin. Bilebildiğim kadar cevaplar, yol gösteririm.
 
Üst Alt