Estağfirullah, sabahın bir vaktinde cevap beklemedim zâten. Ne zaman vakit olursa, olmasa da sorun yok .Bu örneği şunun için verdim. Tabii ki o kadar basit bir konu değul, ve yine tabii ki geçen zaman içinde kendi özelliklerine sâhip olmuş olabilir (öyle olduğunu düşünmüyorum). Buradaki mesele bence alenî bir şekilde alternatif bir târihin oluşturulmaya çalışılması. Aynı şeyi bizden ayrılan diğer milletler de yapıyor. Bu toprağın ürünü olan (Türklerindir demiyorum, bu coğrafyaya diyorum) sivrilen her hangi bir ögeyi kendileri yaratmış gibi bir algı yönetimi oluşturuyorlar. Bunu bilerek kastî bir şekilde pazarlıyorlar. Sanarsın biz topraktan bittik, hazır her şeye konduk algısını yaratıyorlar. Bu algıyı içerden görmek zor olabilir, ama dışarıda olanlar net bir biçimde görebilirler. En son Finli yazardan bir makâle paylaşmıştınız, orada da bunu akademik şekilde görebiliyoruz. Bu yüzden bence bu sorunun temeli diğer milletlerde. Bizim pek yapacak bir şeyimiz yok gibi bilimsel bir şekilde yanıt vermekten başka (ve imajımızı geliştirmekten başka). Sonuç olarak yine size katılıyorum tabii ki .
Estağfirullah, sabahın bir vaktinde cevap beklemedim zâten. Ne zaman vakit olursa, olmasa da sorun yok .
Bu örneği şunun için verdim. Tabii ki o kadar basit bir konu değul, ve yine tabii ki geçen zaman içinde kendi özelliklerine sâhip olmuş olabilir (öyle olduğunu düşünmüyorum). Buradaki mesele bence alenî bir şekilde alternatif bir târihin oluşturulmaya çalışılması. Aynı şeyi bizden ayrılan diğer milletler de yapıyor. Bu toprağın ürünü olan (Türklerindir demiyorum, bu coğrafyaya diyorum) sivrilen her hangi bir ögeyi kendileri yaratmış gibi bir algı yönetimi oluşturuyorlar. Bunu bilerek kastî bir şekilde pazarlıyorlar. Sanarsın biz topraktan bittik, hazır her şeye konduk algısını yaratıyorlar. Bu algıyı içerden görmek zor olabilir, ama dışarıda olanlar net bir biçimde görebilirler. En son Finli yazardan bir makâle paylaşmıştınız, orada da bunu akademik şekilde görebiliyoruz. Bu yüzden bence bu sorunun temeli diğer milletlerde. Bizim pek yapacak bir şeyimiz yok gibi bilimsel bir şekilde yanıt vermekten başka (ve imajımızı geliştirmekten başka). Sonuç olarak yine size katılıyorum tabii ki .