Estağfirullah, bir sıkıntı yok. Benim üzüldüğüm nokta genelde gençlerimiz zehir gibi Batı Müziği'ni tâkip ederler ve bilirler. Metal gibi, Rock gibi. Ama mesele kendi kültürümüze gelince biraz aksama oluyor. Bağlama da Klasik Türk Müziği'nde genel olarak kullanılmaz. Tabii ki istersek her çalgıyı her yerde kullanabiliriz ama sitemizin kapsamını düşünürsek bir metalciye zurna örneği vermek gibi oluyor. Zurnayı da Metal Müziği için kullanabilirsiniz ama pek rastlanılmaz diyelim .Ama konumuz bu değil, saptırmak istemiyorum. Makam meselesine gelince, yavaş yavaş bir ansiklopedi oluşturmaya çalışıyoruz ve bir gün makamların anlatımları da olacak. Çok işimiz olduğu için sıra ne zaman oraya gelirse artık.Sitemizi ziyâret edenler umarım mesajlarınızı okurlar ve belki katılmak isteyen olabilir size. Sonuç olarak müzik müziktir .Site yönetmek zor. Umarım siteniz dilediğiniz şekilde işler.
Estağfirullah, bir sıkıntı yok. Benim üzüldüğüm nokta genelde gençlerimiz zehir gibi Batı Müziği'ni tâkip ederler ve bilirler. Metal gibi, Rock gibi. Ama mesele kendi kültürümüze gelince biraz aksama oluyor. Bağlama da Klasik Türk Müziği'nde genel olarak kullanılmaz. Tabii ki istersek her çalgıyı her yerde kullanabiliriz ama sitemizin kapsamını düşünürsek bir metalciye zurna örneği vermek gibi oluyor. Zurnayı da Metal Müziği için kullanabilirsiniz ama pek rastlanılmaz diyelim .
Ama konumuz bu değil, saptırmak istemiyorum. Makam meselesine gelince, yavaş yavaş bir ansiklopedi oluşturmaya çalışıyoruz ve bir gün makamların anlatımları da olacak. Çok işimiz olduğu için sıra ne zaman oraya gelirse artık.
Sitemizi ziyâret edenler umarım mesajlarınızı okurlar ve belki katılmak isteyen olabilir size. Sonuç olarak müzik müziktir .
Site yönetmek zor. Umarım siteniz dilediğiniz şekilde işler.