Mesajlar
1545
Tepki Puanı
2655
V.4 Hoca'nin okuduğu gibi. Diğerlerinde ufak farklar var.

Bu albüm ilk çıktığı zaman müptelasi olmuştuk. Arkadaşlarla beraber çalışmak için notaya almıştım. Radyoya gitsek verirlerdi mutlaka ama hiç aklıma gelmedi. Rahatulervah, Vech-i Arazbar bir de bu takımı yazmıştım. 😊
 
Mesajlar
2096
Tepki Puanı
3151
Teşekkürler hocam, acaba yazdığınız notalar duruyor mu hâlâ? Övmek haddime düşmez ama hemen ilk terennümden önce yaptığı tremolo müthiş hocanın. Kulağa bu kadar hoş gelen az şey vardır herhalde. ''Keşke murabba' okunsalardı'' diyorum her dinlediğimde.
 
Mesajlar
1545
Tepki Puanı
2655
Bu 1, 3 okuma alışkanlığı taş plak döneminden kalma zannediyorum. Plağın hacmi küçük olduğundan mecburen öyle yapılmış ama sonra maalesef Münir Bey'de dahil hiç 4 mısra okumamışlar. Aleaddin Hoca hep tam okur, okuturdu. Şimdiki devlet toplulukları da 4 mısra okuyorlar diye duyuyorum gidenlerden.

Tremolo harika gerçekten. Ustalık heryere birşeyler sıkıştırmaktan ziyade yakışan yere eserin bütünlüğüne halel getirmeden süsleyebilmektir. Hele ki beste semai gibi formlarda icrâcının özgürlüğü çok fazla değildir. Ancak Hoca'nin yaptığı kadarı makbul ve makûl oluyor.

Faruk Bey, bunları zaten biliyorsunuzdur da mevzu açılınca kalemi durduramadım.
Biraz da dertliyim bu konuda, kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:
Üst Alt