Levent ağabeyciğim ben telaffuz konusunda zaten Burcu ablanın telaffuzunun doğru olduğuna mugayir bir şey söylemedim, elbette o doğru. Benim söylediğim sadece yazımı ile alakalı idi. Uzatılması gereken her harfe şapka koymak da bana pek doğru gelmiyor açıkçası. Bu uzun bir tartışma konusu. Her iki şekilde de beni tam tatmin etmeyen örnekler çıkabiliyor, nasıl yazmam gerektiği hususunda kararsız kaldığım zamanlar olabiliyor. Lakin ben TDK'nin güncel şapka işareti kurallarına göre yazmayı tercih ediyorum. "Geri döndüklerini açıkladılar" yazmışsınız lakin birtakım istisnalar dışında şapka kullanımı yok şu an Türkçe'de. Güncel kurallara göre istisnalar da şunlar:Düzeltme İşareti – Türk Dil Kurumu
Levent ağabeyciğim ben telaffuz konusunda zaten Burcu ablanın telaffuzunun doğru olduğuna mugayir bir şey söylemedim, elbette o doğru. Benim söylediğim sadece yazımı ile alakalı idi. Uzatılması gereken her harfe şapka koymak da bana pek doğru gelmiyor açıkçası. Bu uzun bir tartışma konusu. Her iki şekilde de beni tam tatmin etmeyen örnekler çıkabiliyor, nasıl yazmam gerektiği hususunda kararsız kaldığım zamanlar olabiliyor. Lakin ben TDK'nin güncel şapka işareti kurallarına göre yazmayı tercih ediyorum. "Geri döndüklerini açıkladılar" yazmışsınız lakin birtakım istisnalar dışında şapka kullanımı yok şu an Türkçe'de. Güncel kurallara göre istisnalar da şunlar:
Düzeltme İşareti – Türk Dil Kurumu