Levent ağabeyciğim öncelikle takdiriniz ve de tashihiniz için çok teşekkür ediyorum.Bahsettiğiniz fa için natürel işareti evet gözümden kaçmış, onu düzelteyim.“Rüya” kelimesinin yazımı hususunda da birkaç şey söylemek istiyorum müsaadenizle. Malumunuz Türkçe’ye Arapça ve Farsça’dan geçen sözcüklerde uzun hecelerin yazımında hep bir tartışma söz konusu olmuştur. Bendenizin de imlaya son derece dikkat etmeye gayret eden biri olarak içinden çıkamadığı bir konudur aslında. Lakin artık ben şapka kullanımı hususunda TDK’yi esas alarak yazmaya başladım ve o sebeple “rüyada” şeklinde yazdım. Ama elbette bunun doğru okunuşu ر den sonra و olduğu için uzun şekilde olmalıdır. Bunun aksinde bir şey söylemiyorum, benim söylediğim sadece yazımı ile alakalı.Son ölçüyü oktavda yazma sebebimi de şöyle açıklayayım: Lale Hanım bu ölçüyü hiç alttaki oktavda okumamış. Yani nakarattan önce de, nakarattan sonra da üst oktavında okumuş. Bu sebeple ben de bu oktavdan yazmayı tercih ettim.Notayı düzenlediğimde son halini ekleyeyim. Tekrardan teşekkür ediyorum.
Levent ağabeyciğim öncelikle takdiriniz ve de tashihiniz için çok teşekkür ediyorum.
Bahsettiğiniz fa için natürel işareti evet gözümden kaçmış, onu düzelteyim.
“Rüya” kelimesinin yazımı hususunda da birkaç şey söylemek istiyorum müsaadenizle. Malumunuz Türkçe’ye Arapça ve Farsça’dan geçen sözcüklerde uzun hecelerin yazımında hep bir tartışma söz konusu olmuştur. Bendenizin de imlaya son derece dikkat etmeye gayret eden biri olarak içinden çıkamadığı bir konudur aslında. Lakin artık ben şapka kullanımı hususunda TDK’yi esas alarak yazmaya başladım ve o sebeple “rüyada” şeklinde yazdım. Ama elbette bunun doğru okunuşu ر den sonra و olduğu için uzun şekilde olmalıdır. Bunun aksinde bir şey söylemiyorum, benim söylediğim sadece yazımı ile alakalı.
Son ölçüyü oktavda yazma sebebimi de şöyle açıklayayım: Lale Hanım bu ölçüyü hiç alttaki oktavda okumamış. Yani nakarattan önce de, nakarattan sonra da üst oktavında okumuş. Bu sebeple ben de bu oktavdan yazmayı tercih ettim.
Notayı düzenlediğimde son halini ekleyeyim. Tekrardan teşekkür ediyorum.