Ana Sayfa
Yeni Mesajlar
Forumlarda Ara
Eser (Nota) Arşivi
Yeni Mesajlar
Kayıt Arşivi
Yeni Mesajlar
Köşe Yazıları
Yeni yazılar
Yeni yorumlar
Yazı dizisi
Yazıları ara
Ansiklopedi
Yeni maddeler
Yeni yorumlar
Yeni puanlamalar
Ansiklopedi'de ara
Bizimle Paylaşın!
Giriş Yap
Kayıt Ol
Türkçe (TR)
Dil Seçici
English (US)
Türkçe (TR)
Neler Yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni Mesajlar
Menü
Giriş Yap
Kayıt Ol
Install the app
Yükle
Eser (Nota) Arşivi
Eser (Nota) Arşivi
Bir GüZele Kapıladım Kendimi - Serkan Kamacı (Neyzen) - Hicâz (Uzzâl)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Serkan KAMACI" data-source="post: 69413" data-attributes="member: 561"><p><u>Eser</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>Bir Güzele Kapıladım Kendimi</strong></p><p></p><p><u>Bestekâr</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>Serkan Kamacı (Neyzen)</strong></p><p></p><p><u>Güftekâr</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>Mahmud Nedim Aysoy</strong></p><p></p><p><u>Makam</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>Hicâz (Uzzâl)</strong></p><p></p><p><u>Form</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>İlahi</strong></p><p></p><p><u>Usûl</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>Düyek</strong></p><p></p><p><u>Güfte</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>Bir güzele kapıladım kendimi</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Nazîri yok kevn-ü mekan içinde</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Cismim yokken kıldım ona ahdimi</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Yok gayrıya bir yer bu cân içinde</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Nasıl vasfeylesem hüsn-ü cemâli</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Kalem yazmaz dil anlatmaz iclâli</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Sûre-i Rahmânda vasf-ı meâli</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Bir nebze dem vurur Kur'ân içinde</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Hüsn-ü cemaline nice bin vassâf</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Bir ismin şerhine kılsalar iylâf</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Ciltlerle nüshalar misl-i Kûh-i Kâf</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Âcizlik söylerler beyân içinde</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Yolu ayân değil düşem yollara</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Yurdu belli değil soram illere</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Rüsvây oldum düştüm kamu dillere</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Adım sersem oldu akrân içinde</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Derdnâk etti gönlüm sevdây-ı ezel</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Cân nedir ki ona kılmayam bezel</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Hiçbir göz görmemiş böyle bir güzel</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Ayân hafî, hafî ayan içinde</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Visâline tek yol eyleye sâlik</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Her vârına ola biküllin târik</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Dahi cânı kıla bu yolda hâlik</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Böyle bulmuş bulan kurbân içinde</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong></strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Aşkına tâlipler düşerler nâre</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Böyle takdir etmiş o yâr ne çâre</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Sadık ol ASRİYA ahd-u ikrâre</strong></p> <p style="margin-left: 20px"><strong>Başın top eyle gel meydân içinde</strong></p><p></p><p><u>Kaynak</u>:</p><p style="margin-left: 20px"><strong>Serkan Kamacı (Neyzen)</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Serkan KAMACI, post: 69413, member: 561"] [U]Eser[/U]: [INDENT][B]Bir Güzele Kapıladım Kendimi[/B][/INDENT] [U]Bestekâr[/U]: [INDENT][B]Serkan Kamacı (Neyzen)[/B][/INDENT] [U]Güftekâr[/U]: [INDENT][B]Mahmud Nedim Aysoy[/B][/INDENT] [U]Makam[/U]: [INDENT][B]Hicâz (Uzzâl)[/B][/INDENT] [U]Form[/U]: [INDENT][B]İlahi[/B][/INDENT] [U]Usûl[/U]: [INDENT][B]Düyek[/B][/INDENT] [U]Güfte[/U]: [INDENT][B]Bir güzele kapıladım kendimi Nazîri yok kevn-ü mekan içinde Cismim yokken kıldım ona ahdimi Yok gayrıya bir yer bu cân içinde Nasıl vasfeylesem hüsn-ü cemâli Kalem yazmaz dil anlatmaz iclâli Sûre-i Rahmânda vasf-ı meâli Bir nebze dem vurur Kur'ân içinde Hüsn-ü cemaline nice bin vassâf Bir ismin şerhine kılsalar iylâf Ciltlerle nüshalar misl-i Kûh-i Kâf Âcizlik söylerler beyân içinde Yolu ayân değil düşem yollara Yurdu belli değil soram illere Rüsvây oldum düştüm kamu dillere Adım sersem oldu akrân içinde Derdnâk etti gönlüm sevdây-ı ezel Cân nedir ki ona kılmayam bezel Hiçbir göz görmemiş böyle bir güzel Ayân hafî, hafî ayan içinde Visâline tek yol eyleye sâlik Her vârına ola biküllin târik Dahi cânı kıla bu yolda hâlik Böyle bulmuş bulan kurbân içinde Aşkına tâlipler düşerler nâre Böyle takdir etmiş o yâr ne çâre Sadık ol ASRİYA ahd-u ikrâre Başın top eyle gel meydân içinde[/B][/INDENT] [U]Kaynak[/U]: [INDENT][B]Serkan Kamacı (Neyzen)[/B][/INDENT] [/QUOTE]
Alıntı ekle...
Kullanıcı Doğrulaması
Gönder
Eser (Nota) Arşivi
Eser (Nota) Arşivi
Bir GüZele Kapıladım Kendimi - Serkan Kamacı (Neyzen) - Hicâz (Uzzâl)
Alt